Американските сенатори Тед Круз и Джеф Меркли представиха Закона за

...
Американските сенатори Тед Круз и Джеф Меркли представиха Закона за
Коментари Харесай

Американски сенатори призовават за включване на Тайван към Международната организация за гражданска авиация

Американските сенатори Тед Круз и Джеф Меркли показаха Закона за тайванската авиация и сигурност 2022, призовавайки администрацията на Байдън да формулира проект за включване на Тайван в Международната организация за гражданска авиация (ICAO).

Законопроектът приканва ICAO да разреши на Тайван да взе участие в това число в тригодишните сесии, конференции и работни групи на Организацията. Той също по този начин упълномощава администрацията на Байдън да обезпечи гласоподаване по отношение на включването на Тайван в ICAO.

В законопроекта се показва, че присъединението на Тайван доста ще усъвършенства качествата на Организацията да подсигурява сигурността и сигурността на интернационалната авиация.

“ICAO не може сполучливо да преследва задачата си за обезпечаване на авиационна сигурност, като изключва Тайван, който има една от най-големите авиационни системи в света “, съобщи Круз в свое изказване. " Това изключване и фактът, че е резултат от покоряване под политическия напън от страна на Китайската комунистическа партия, директно заплашват доверието в ICAO като многостранна организация “.

На собствен ред Меркли сподели: „ Смисленото присъединяване на Тайван в ICAO ще разреши на организацията да прави работата си по-добре. Съединени американски щати би трябвало да употребяват своя глас и да го дадат в поддръжка на присъединяване на Тайван в Международната организация за гражданска авиация “.

Досега включването на Тайван в Организацията е срещнало е получило поддръжка от Франция, Япония, Нова Зеландия, Съединени американски щати и Германия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР