Американските политици се притесняват не само от присъствието на Huawei

...
Американските политици се притесняват не само от присъствието на Huawei
Коментари Харесай

Американски сенатори искат Канада да изключи Huawei от своята 5G стратегия

Американските политици се тормозят освен от наличието на Huawei в техните мрежи, само че и в прилежащите им страни. Сенаторите Марк Уорнър и Марко Рубио изпратиха публично писмо до канадския министър председател Джъстин Трюдо с искане да „преосмисли“ присъединяване на Huawei в проектите за 5G мрежи в страната. Има „очевидни доказателства“, че нито една китайска компания не е изцяло свободна от държавно въздействие, настояват двамата.
Тяхното безпокойство е, че допускането на Huawei в Канада може да заплаши освен нейната сигурност, само че и да даде взор на Пекин към тайните интервенции на нейните съдружници Съединени американски щати, Англия, Австралия и Нова Зеландия.

За да поддържат изказванието си, сенаторите показват, че Австралия към този момент забрани 5G технологията на Huawei, а Англия излезе с разбор за слабостите в инженерната активност на Huawei, които могат да бъдат експлоатирани.

Накрая, Уорнър и Рубио приказват и за стопански проблеми при положение, че Канада реши да употребява услугите на Huawei. Американските и канадските оператори постоянно употребяват еднообразно съоръжение и в случай че Huawei навлезе в Канада, това „сериозно ще застраши“ тази естетика и ще забави въвеждането на 5G мрежите.

Канадското държавно управление публично не е дало отговор на писмото, само че няма възможност то да се поддаде елементарно на натиска. В страната към този момент не съществува сходна стигма против компанията и нейните артикули се продават свободно.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР