Американските компании “Найки” (Nike) и “Сиско систъмс” (Cisco Systems Inc)

...
Американските компании “Найки” (Nike) и “Сиско систъмс” (Cisco Systems Inc)
Коментари Харесай

Nike и Cisco Systems последваха примера на McDonald’s и Google

Американските компании “Найки” (Nike) и “Сиско систъмс” (Cisco Systems Inc) дефинитивно ще се изтеглят от Русия, оповестиха международните организации.

“Найки” взе решение да напусне съветския пазар. Нашият приоритет е да подсигуряваме, че поддържаме напълно чиновниците си, до момента в който отговорно понижаваме съветските си интервенции през идните месеци”, се споделя в изказване на компанията.

Тя съобщи още на 3 март, че краткотрайно прекратява активността си във всички магазини, които има и ръководи в Русия, в отговор на дейностите на Москва в Украйна. Тези, които останаха отворени, се ръководят от самостоятелни сътрудници на “Найки”, напомня Ройтерс. Тогава покупката на артикули на уеб страницата Nike.com и в формалното приложението на марката стана краткотрайно недостъпна в този район, добавя ТАСС.

Производителят на телекомуникационно съоръжение “Сиско систъмс” също ще спре бизнеса си в Русия и Беларус, съобщи компанията, представена от Ройтерс. Тя спря бизнес интервенциите, в това число продажбите и услугите си в Русия през март.

“Вече взехме решението да стартираме проведено преустановяване на нашия бизнес в Русия и Беларус”, оповестиха от Cisco.

На този декор президентът на “Майкрософт” (Microsoft) Брад Смит акцентира в изявление за “Вашингтон пост”, че софтуерния колос ще продължи да лимитира интервенциите си в Русия, до момента в който не сведе до най-малко наличието си в страната или не го отстрани изцяло.

С решенията си трите американски корпорации се причисляват към други огромни западни компании, напуснали напълно Русия, като “” (McDonald’s) и “Гугъл” (Google).

Nike to make full exit from Russia

— BBC News (World) (@BBCWorld)
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР