Американските казина отчитат своя най-висок оборот за всички времена през

...
Американските казина отчитат своя най-висок оборот за всички времена през
Коментари Харесай

Статистика на Betano : Американските казина печелят повече от всякога

Американските казина регистрират своя най-голям оборот за всички времена през второто тримесечие на тази годината. Нетните доходи от хазарт, включващи всички слотове, игри на маса, спортни залози и igaming, доближават до 14.81 милиарда $ – нарастване с 8.8% на годишна база. Същото важи за българския бранш, който при започване на годината посрещна първият си интернационален състезател – Бетано казино.

всички индикатори към промишлеността и дава своя отчет на всеки три месеца. Данните за второто тримесечие важат за интервала 1-ви април до 30-ти юни 2022-ра година.
-->
Резултати от 14.81 милиарда $ изкачват лятното тримесечие до най-хубавото за щатската промишленост. Предишното топ достижение бе в заключителната част на 2021-ва година – 14.31 милиарда $. Огромната инфлация сложи много терзания към краткосрочното бъдеще на
казината, само че те остават мощен бизнес даже в мътни времена.

„ Второто тримесечие маркира 16-месечен интервал на повишаване при комерсиалните
залози “ – споделя президентът на AGA Бил Милър. –„ С рисково мъчно съпоставяне на годишна база, нашата мощна първа част на годината маркира резистентен потребителски интерес за легални хазартни благоприятни условия “.

Проучването за комерсиалните доходи от
хазарт на AGA включва отчети от всички щати, където хазартът е позволен. В сумата от 14.81 милиарда $ не са включени приходите от индиански казина, които също са доста сериозен бизнес на територията на Съединените щати.

Девет щата регистрират тримесечни върхове

Невада е най-големият и значим
хазартен щат. Второто тримесечие там е невиждано за познатия ни хазартен пазар. Подхранвано от рекордни залози на уличните казина в митични The Strip, Невада записва общи доходи от 3.7 милиарда сред април и юни. Това е нарастване с цели 7.4% на годишна база и връх в цялата история на хазартната столица.

Но надалеч освен Невада съумява да оперира на толкоз високи равнища. Рекорди са регистрирани още в Арканзас, Айова, Мериленд, Масачузетс, Ню Йорк, Оклахома и Орегон. Подобни са и резултатите на българския пазар, където и Betano оказва помощ от началото на тази година.

Въпреки, че проходите от ритейл
слот машини бяха безусловно водоравни от второто тримесечие на 2021-ва, игрите на маса се оправиха учудващо добре, носейки доходи от 2.54 милиарда $. Скок от над 18% по отношение на данните от миналата година. Да не забравяме, че това се случва взаимно с продължаващата агресия на противоречивите залози и артикули за iGaming във от ден на ден щати. Това отваря пътя за още върхове.

Онлайн
букмейкърите, каквито услуги ще намерите и на, държат 1.42 милиарда от направените залози. Увеличението е 59%, само че то се дължи на прибавянето на нови пазари. За iGaming продуктите остават 1.21 милиарда доходи. Още пет щата позволиха онлайн хазарта през тази година, което разреши на уеб страниците за сходни игри да прибавят още 34% към приходите си.

С мисъл за още върхове

Комерсиалните
казина в Съединени американски щати са натрупали оборот от 29.16 милиарда $ в първата половина на тази година. Това е 17.7% повече по отношение на предходната година, когато голяма част от казината бяха затворени заради пандемични ограничения. Комерсиалните казината са достигнали до доходи от 53 милиарда през 2021-ва, сериозен връх за промишлеността, чиито най-хубав резултат бяха 43.6 милиарда от 2019-та.

Въпреки, че Милър е окуражен от мощния старт на годината, той предизвестява промишлеността, че е допустимо леко закъснение:

„ Движим се с движение, което може да донесе годишен връх. Пред промишлеността обаче има много проблеми, които могат да се отразят на финансовите индикатори. Трябва да се оправим с следствията от високата инфлация, измененията в пазара на труда и всички предизвестия за идваща криза “ – прибавя той. – „ Членовете на нашата асоциация демонстрираха своята мощ и резистентност през последните две години, по тази причина към момента сме оптимисти за заключителните месеци от годината “.

На безусловно същото мнение са и финансовите специалисти на Бетано България, отчитащи външните фактори върху пазара.

Заедно с комерсиалната
хазартна промишленост, индианските казината също са се насочили към връх. В края на лятото, рапортува за рекордни приходи през 2021-ва, надминаващи 39 милиарда $.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР