Американските индекси завършиха търговията във вторник на червена територия, след

Американските индекси завършиха търговията във вторник на червена територия, след ...

Wall Street реагира негативно на опасенията от търговска война между САЩ и Китай.


Американските индекси завършиха търговията във вторник на червена територия, след като цените на акциите отстъпиха, на фона на притесненията, че напрежението в търговските отношения между САЩ и Китай може да нарасне, пише CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average изтри 171 пункта. По време на пика си в рамките на сесията той нарасна със 197,79 пункта. Акциите на Microsoft бяха едни от най-зле представилите се в Dow, като отстъпиха с 2,4%.

Широкият показател S&P 500 спадна с 0,6 на сто, а технологичните фирми записаха спад от 1,2%. По-рано през деня те се радваха на 0,9% ръст.

Технологичният Nasdaq Composite завърши деня с 1% надолу и сложи край на 7-дневния си ръст.

Книжата на Qualcomm бяха най-зле представилите се в технологичния сектор в S&P 500, а стойността им спадна с 5%. Това се случи след като американският президент Доналд Тръмп блокира сделката за придобиването на компанията от Broadcom, позовавайки се на опасения за националната сигурност.

VanEck Vectors Semiconductor ETF, който следи акциите на производителите на чипове, спадна с 1,4% след като достигна исторически връх.

“Опасенията са, че отстраняването на Тилърсън и блокирането на сделката с Broadcom от администрацията на Тръмп ще добави масло в огъня в битката с Китай в следващите 12 до 18 месеца”, коментира Дан Айвс, ръководител технологични проучвани в GBH Insight.

По-рано днес американският държавен глава отстрани външния министър на САЩ Рекс Тилърсън. Президентът обяви, че назначава за първи дипломат досегашния ръководител на ЦРУ Майк Помпео.

Източник: investor.bg