Американските гиганти в областта на кредитните карти Visa и Mastercard

...
Американските гиганти в областта на кредитните карти Visa и Mastercard
Коментари Харесай

Visa и Mastercard блокираха руски банки след санкциите

Американските колоси в региона на кредитните карти Visa и Mastercard обявиха, че блокират съветските банки от своите платежни мрежи след интернационалните наказания в отговор на нахлуването на Москва в Украйна.

" В резултат на нарежданията за налагане на наказания блокирахме голям брой финансови институции от платежната мрежа на Mastercard ", съобщи основният изпълнителен шеф на Mastercard Майкъл Миебах в изказване.

Visa съобщи на своя уеб страница, че " подхваща незабавни дейности, с цел да подсигурява спазването на използваните наказания, и е подготвена да се съобрази с спомагателните наказания, които могат да бъдат въведени ".

Изявленията следват дейностите на западните държавни управления за налагане на наказания на съветски банки и съветски жители, до момента в който Съединените щати, Европейският съюз и други сили се стремят да изолират страната и да санкционират нейната стопанска система.

Мерките, подхванати от компаниите за кредитни карти, попречват достъпа на юридически и физически лица до техните платформи.

Mastercard също по този начин съобщи, че работи за предотвратяване от хакерски атаки, " опасността от които е доста нараснала в актуалната среда ", сподели Мибах.

Европейски Съюз изключва 7 съветски банки от SWIFT

Посланиците на Европейски Съюз са постигнали съглашение да изключат от системата SWIFT банките ВТБ, Русия и Откритие, както и Novikombank, Promsvyazbank, Sovcombank и VEB.Russia. Това заяви във вторник осведомителна организация Блумбърг, базирайки се на контрактувания лист.

Списъкът включва редица банки, против които към този момент са наложени наказания от страна на общността.

В същото време се акцентира, че Сбербанк и Газпромбанк към момента не са включени в листата, който обаче предстои на корекции.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР