Американските бази остават на наша територия, решиха депутатите, след като

...
Американските бази остават на наша територия, решиха депутатите, след като
Коментари Харесай

Американските бази остават на наша територия

Американските бази остават на наша територия, взеха решение депутатите, откакто отхвърлиха концепцията на " Възраждане "  за прекратяване на съглашението със Съединени американски щати за съдействие в региона на защитата.

Проекторешението беше подкрепено единствено от депутатите на партията, до момента в който другите парламентарни групи гласоподаваха " срещу " и " въздържал се ".

Цончо Ганев от " Възраждане " бе безапелационен, че на територията на страната не би трябвало да има непознати военни бази. " Това, което сега се внушава, че тези бази са под българско управлението и са български не е истина по най-простата причина - дано някой да се опита да влезе там. Базите са разграничени на две и летищата са разграничени на две - има българска част, в която отива военната ни комисия, има и американска част, в която не влиза никой, единственият който вероятно може да влезе би трябвало да е сан на военачалник и да желае авансово позволение от този, който седи на чело в американската част ", сподели той и посочи, че никой не знае какво се случва в базите, съобщи Дарик.

" Ще бъде еднакво на национално изменничество в случай че ние вземем решение да прекратим тъкмо в този основен момент това Споразумение, тъй като всички специалисти, които се изрекоха в комисия по външна изложиха поредност от причини за изгодите за въоръжените сили на България от тези съглашения ", уточни Екатерина Захариева от ГЕРБ и прочете част от текста в съглашението: " Договорените уреди и обекти са обществена държавна благосъстоятелност на България. Те се употребяват при цялостно ценене на суверенитета и законите на Р България. Законодателството, което се ползва на тях е на Р България. Ръководителите са български военни ", уточни тя.

Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия сподели, че толкова нелепости са се чули в дебата, че той не може да си показа по какъв начин по такава сериозна тематика може да се приказва по този метод и разкритикува " Възраждане ".

" Поставяте една доста значима тематика, само че за жалост, както доста постоянно вършиме, че значимите тематики по този начин ги представяте и защитавате, че най-после ги обезсмисляте. Не разбрах като приказваме за достолепие, един от главните причини беше, че не ни заплащат. Е като ни заплащат ще имаме ли достолепие? ", попита той и прикани да бъдат съществени по тази тематика.

" Държите се като " Атака " от Али експрес ", означи Вигенин. Той сподели, че единствено за тази година българо-американските уреди са възнамерявали и ще реализират съвместни 24 учения, в които вземат участие американски и български военни в страната и 15, които ще се проведат в чужбина.

В рамките на полемиката левицата поиска в Народното събрание да пристигна и новия боен министър, само че предлагането им не срещна поддръжка в пленарната зала.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР