Американските астронавти Томас Маршбърн и Кайла Барън излязоха в открития

...
Американските астронавти Томас Маршбърн и Кайла Барън излязоха в открития
Коментари Харесай

Двама американски астронавти излязоха в открития Космос, смениха антена на МКС

Американските астронавти Томас Маршбърн и Кайла Барън излязоха в открития Космос и подмениха антена на Международната галактическа станция, заяви НАСА.

Те започнаха интервенцията в 14:15 българско време и се чака да изпълнят задачата си за към шест часа и половина.
Не един, а двама галактически туристи ще полетят към МКС на 8 декември
Ракета " Союз-2.1а " ще изстреля кораба " Союз МС-20 " с японски галактически туристи към Международната галактическа станция в 10.38 часа моск...

Антената, която сменят, от известно време е спряла да излъчва сигнал. Това не въздейства изключително на работата на МКС, само че от НАСА държат всички системи да действат обикновено.

Двамата астронавти трябваше да излязат в открит космос на 30 декември, с цел да изпълнят задачата, само че задачата им бе анулирана няколко часа преди плануваното начало поради приближаващи към МКС галактически парчета.

В задачата на Маршбърн и Барън ще оказва помощ роботизираната ръка " Канадарм-2 ", която ще бъде ръководена от МКС от европейския астронавт Матиас Маурер.

Освен тях на битка на МКС са американските астронавти Марк Ванде Хай и Раджа Чари и съветските космонавти Антон Шкаплеров и Пьотр Дубров.
МКС промени орбитата си, с цел да избегне конфликт с парчета от китайски сателит
Орбитата на Международната галактическа станция бе поправена, с цел да се избегне конфликт с откъс от китайския сателит Fengyun-1C....

 

 

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР