Американски войници ще бъдат разположени в страната ни като част

...
Американски войници ще бъдат разположени в страната ни като част
Коментари Харесай

Крещящите орли идват у нас

Американски бойци ще бъдат ситуирани в страната ни като част от проектите на НАТО за защита на Източния фланг. Това оповестява задачата на Съединени американски щати в НАТО в профила си в " Туитър “.

Според проектите на Алианса близо 2400 военнослужещи ще бъдат ситуирани в България, Унгария, Румъния и Словакия. Все още обаче не е ясно каква част от тези военни от американската 101-ва въздушно-десантна девизия ще останат у нас.

101-ва въздушно-десантна девизия е по-известна като " Крещящите орли “. Това е лека пехотнна част на армията на Съединени американски щати, профилирана във въздушно-щурмови интервенции. Тя е била за първи път в Европа по времето на Втората международна война и от този момент става изключително известна.

С известието на НАТО се оповестява още, че след 80 година " Крещящите орли “ се завръщат още веднъж в Европа. Американските бойци ще вземат участие в усилването на Източния фланг, където има батальонни бойни групи, особено основани с позволение на НАТО и утвърдени от българското държавно управление преди няколко месеца.

Според американско издание една от аргументите за подсилването на Източния фланг е са терзанията на НАТО, че Русия може да разшири обсега на военните си дейности оттатък Украйна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР