Американски войници ще бъдат разположени в Българиякато част от плановете

...
Американски войници ще бъдат разположени в Българиякато част от плановете
Коментари Харесай

Легендарните US войници „Крещящи орли“ идват у нас да бранят източния фланг на НАТО

Американски бойци ще бъдат ситуирани в България като част от проектите на НАТО за въздържане и защита на източния фланг . Това оповестява туитър акаунтът на задачата на Съединени американски щати в НАТО .

От известието не излиза наяве каква част от 2400-те военни от американската 101-ва въздушно портативна дивизия ще останат в България. Останалите ще бъдат ситуирани в Румъния , Унгария и Словакия , показва.

Американските бойци ще вземат участие в усилването на източния байрак, където има батальонни бойни групи, особено основани с решение на НАТО и утвърдено през март и май от българското държавно управление.

Отбелязва се, че 101-а въздушнопреносима дивизия е известна като " Крещящите орли " . Тя е била за първи път в Европа по време на Втората международна война.

Съобщението се появява дни, откакто у нас на посещаване беше командващият на Сухопътните войски на Съединени американски щати в Европа военачалник Дарил Уилямс. С военното управление той е разискал въпроси, свързани с бойната група, ситуирана у нас.
Абитуриентски мъжки костюми


За поддръжката ѝ доникъде на август се чака до 750 военнослужещи от въоръжените сили на Италия с 50 единици военна техника да се предислоцират в България.

България ще взе участие с рота до 140 военнослужещи от българските Сухопътни войски и до 15 офицери в щаба на групата.

През февруари Многонационалната бойна група , измежду която са и бронирана рота от Съединени американски щати с машини “ Страйкър ”, показва качествата си пред началника на защитата адмирал Емил Ефтимов и ръководителя на Военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер.

Тогава адмирал Бауер напомни, че България е част от разположените осем многонационални бойни групи от Балтийско до Черно море./Dariknews

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg