Американски войници ще бъдат разположени в България като част от

...
Американски войници ще бъдат разположени в България като част от
Коментари Харесай

Американските `Крещящи орли` идват у нас, ще ни пазят като част от източния фланг на НАТО -

Американски бойци ще бъдат ситуирани в България като част от проектите на НАТО за защита на източния фланг.

Това оповестява задачата на Съединени американски щати в НАТО профила си в Туитър.  

" След 80 години 101-ва въздушнодесантна дивизия, известна като Screaming Eagles (Крещящи орли), се завръща в Европа. Близо 2400 бойци ще бъдат ситуирани в Румъния, България, Унгария и Словакия, с цел да пазят източния фланг на НАТО, да успокоят нашите съдружници и да възпират нашите съперници. #НиеСмеНАТО ", гласи известието. 

От известието не излиза наяве каква част от 2400-те военни от американската 101-ва въздушно портативна дивизия ще останат в България. 

Съобщението се появява дни, откакто у нас на посещаване беше командващият на Сухопътните войски на Съединени американски щати в Европа военачалник Дарил Уилямс, напомня БНР. С военното управление той е разискал въпроси, свързани с бойната група, ситуирана у нас.

За поддръжката ѝ доникъде на август се чака до 750 военнослужещи от въоръжените сили на Италия с 50 единици военна техника да се предислоцират в България. Нашата страна ще взе участие с рота до 140 военнослужещи от българските Сухопътни войски и до 15 офицери в щаба на групата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР