Американски войници ще бъдат разположени в България като част от

...
Американски войници ще бъдат разположени в България като част от
Коментари Харесай

Американска дивизия ще брани източния фланг на НАТО в България

Американски бойци ще бъдат ситуирани в България като част от проектите на НАТО за защитата на източния фланг на алианса. Това оповестява задачата на Съединени американски щати в НАТО в своя акаунт в Twitter.

Част от американската 101-ва въздушна дивизия, която е в общ състав от 2400 души, ще остане в България. Останалите ще бъдат ситуирани в Румъния, Унгария и Словакия.

Американските бойци ще вземат участие в усилването на източния байрак, където има батальонни бойни групи, особено основани с решение на НАТО и утвърдено през март и май от българското държавно управление.

101-ва въздушна дивизия е известна като "Крещящите орли ". Тя е била за първи път в Европа по време на Втората международна война.

Съобщението се появява дни, откакто у нас на посещаване беше командващият на Сухопътните войски на Съединени американски щати в Европа военачалник Дарил Уилямс. С военното управление той е разискал въпроси, свързани с бойната група, ситуирана у нас.

Returning with a bang

After 80 years, the 101st Airborne Division, known as Screaming Eagles, returns to Europe. Nearly 2,400 soldiers will be deployed to????????,????????,????????, and????????, to protect NATO’s eastern flank, reassure our Allies, and deter our adversaries. #WeAreNATOpic.twitter.com/4uGnZzpbFA
— US Mission to NATO (@USNATO) August 11, 2022

За поддръжката ѝ доникъде на август се чака до 750 военнослужещи от въоръжените сили на Италия с 50 единици военна техника да се предислоцират в България.

България ще взе участие с рота до 140 военнослужещи от българските сухопътни войски и с до 15 офицери в щаба на групата.

През февруари многонационалната бойна група, измежду която са и бронирана рота от Съединени американски щати с машини Striker, показва качествата си пред началника на защитата адмирал Емил Ефтимов и ръководителя на Военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер.

Тогава адмирал Бауер напомни, че България е част от разположените осем многонационални бойни групи от Балтийско до Черно море.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР