Американски учени съобщават, че са открили нов тип природни антибиотици,

...
Американски учени съобщават, че са открили нов тип природни антибиотици,
Коментари Харесай

Откриха нов тип природни антибиотици


Американски учени оповестяват, че са разкрили нов вид естествени антибиотици , отделяни от бактерии, живеещи в почвата. Откритието има голям капацитет за разрешаване на належащия проблем с антибиотичната устойчивост на някои рискови бактерии.

Откритието е на теоретичен екип от университета Рокфелер в Ню Йорк, Съединени американски щати, а учените смятат, че то ще даде нов подтик в търсенето на сполучливо лекуване за бактериални инфекции , които през днешния ден към момента се овладяват мъчно.

Въпросните новооткрити естествени антибиотици са биоактивни субстанции от групата на така наречен малацидини . За тях е известно, че се създават от бактерии, обитаващи почвата, и че сполучливо потискат развиването на някои от най-опасните за индивида бактериални варианти, най-вече от групата на Грам - позитивните бактерии . За огромна част от тази група микроорганизми има данни, че към този момент са устойчиви към част от общоприетите антибиотици, т.е. че са развили мощна антибиотична устойчивост.

Способността на малацидините да унищожават тези бактерии дава вяра за справяне с този настоящ здравен проблем от световна значителност. Инфекциите от резистентни към антибиотици бактерии убиват към 700 хиляди души всяка година и създаването на нови видове лекуване е извънредно належащо.

Почвата от дълго време се разучава като местообитание на стотици видове бактерии, евентуален източник на нови типове ефикасни антибиотици. И през днешния ден това търсене последователно стартира да дава резултати. С помощта на съвременни генни способи към този момент се откриват почвени бактерии, които синтезират антибиотици от характерни видове, разнообразни и по-ефективни от синтетично създаваните такива от фармацевтичната индустрия.

Свързани публикации.. Рисковете от ненужния банкет на антибиотици 0 Детоксикация след имунизиране и банкет на антибиотици 0 Бактериален секс води до антибиотичната устойчивост 0

За момента клиничните изследвания демонстрират, че малацидините сполучливо унищожават рисковите бактерии от типа Staphylococcus aureus, които са резистентни към доста от актуалните синтетични антибиотици. Като съществена причина за пораждане на тази устойчивост се показва несъразмерната и постоянно ненужна приложимост на антибиотици през последните години.

Според учените откриването на нови видове естествени антибиотици, като малацидините да вземем за пример, ще помогне за дълготрайно елиминиране на казуса с антибиотичната устойчивост на стафилококите и другите видове рискови за индивида бактерии. Научният екип продължва търсенето на нови видове антибиотици, дейни и kъм така наречен Грам - негативни

бактерии
, причиняващи някои от най-опасните инфекции – пневмония, уроинфекции, някои съществени кожни болести и други
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР