Американски учени са разработили нов щам на коронавирус с висока

...
Американски учени са разработили нов щам на коронавирус с висока
Коментари Харесай

Daily Mail: американски учени създадоха силно летален щам на коронавирус

Американски учени са създали нов вариант на ковид с висока възможност от летални изходи, написа Daily Mail. Изследователите са съединили " омикрон " с истинския ухански вирус. В резултат на това смъртността на новия вариант е 80%.

Учените от Бостънския университет бяха разкритикувани за тази " игра с огъня ", откакто се обясни, че са основали нов гибелен вариант на ковид в лабораторни условия.

Екипът е основал хибридния вирус посредством съчетание на варианта " Омикрон " с изходния от Ухан. В резултат на това новият, неестествен вирус е умъртвил 80% от опитните мишки.

Това изобретение потвърждава, че рисковите проучвания на вирусите не престават даже в Съединени американски щати - обратно на опасенията, че сходна процедура може да е провокирала пандемията.

Водещият академик към държавното управление на Израел професор Шмуел Шапиро сподели: " Това би трябвало да бъде изцяло неразрешено, това е игра с огъня ".

Смята се, че точно проучванията за повишение на функционалността, когато целеустремено се усилва заразността или смъртността на вирусите, са довели до коронавирусната зараза.

Аналогични...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР