Американски учени потвърдиха отдавна разпространената теория, че кафето помага при

...
Американски учени потвърдиха отдавна разпространената теория, че кафето помага при
Коментари Харесай

Кафето помага за свалянето на килограми

Американски учени потвърдиха от дълго време публикуваната доктрина, че кафето оказва помощ при намаляване, написа в. "Дейли мейл ".

Специалистите от Северозападния университет в Еванстън, щата Илинойс, откриха, че горещата напитка работи противоположно на канабиса, откакто проучиха резултата и на двете върху 47 души.

Пушачите на марихуана огладняват и протягат ръка към шоколада, защото психоактивното вещество визира елементи от мозъка, свързани с апетита. Кафето, от своя страна, има противоположния резултат, и потиска глада.

Предходни проучвания демонстрираха, че две чаши кафе дневно, след спазването на диета, поддържат тежестта. В новото изследване, специалистите откриха, че кафето оказва помощ при намаляване освен като форсира метаболизма, а и като потиска желанието за хранене.

За задачите на труда си, учените помолиха участниците да се въздържат от горещата напитка един месец, на втория месец да пият по четири чаши дневно, а на третия - по осем. По време на опита бяха измервани стотици биологични индикатори в кръвта на хората.

В резултат специалистите откриха съединения, създавани от ендоканабиноидната система в тялото, които са виновни за резултата при пушенето на канабис. Нивата на тези съединения намаляваха, когато хората пиеха кафе, изключително по осем чаши на ден.

В рекомендациите си от 2015 година от Европейския орган по сигурност на храните поучават възрастните да употребяват до 400 мг кофеин дневно. Бременните дами би трябвало да не надвишават границата от 200 мг. При по-големи количества съществува риск от здравословни проблеми, в това число тревога и сърдечна непълнота.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР