Американски учени доказаха, че екстрактът от пелин възпрепятства развитието на

...
Американски учени доказаха, че екстрактът от пелин възпрепятства развитието на
Коментари Харесай

US учени: Билка, която расте обилно в България мачка К-19

Американски учени потвърдиха, че екстрактът от пелин попречва развиването на SARS-CoV-2 в лабораторни условия. Резултатите от проучването са оповестени на уеб страницата bioRxiv, написа "Дарик ".

БЛИЦ напомня, че.

Artemisia annua или пелинът е необятно публикуван в разнообразни страни по света. Известно е, че това растение създава артемизинин, вещество с потвърдена антивирусна интензивност, което се употребява повече от две хиляди години за лекуване на тропическа малария.

Всъщност в страната ни билката е мощно публикувана. В България могат да се открият 12 типа пелин, като за лечение се използват камфорен, черен, крайморски сантонов и бял пелин.



Доказано е също, че билката има антивирусни резултати против SARS-CoV-1, вирусът, предизвикал епидемията от атипична пневмония през 2002-2003 година

Сега откриватели от Колумбийския университет в Ню Йорк, Университета във Вашингтон и Политехническия институт в Уорчестър показват, че горещият воден дестилат от листа на Artemisia annua има антивирусна интензивност против SARS-CoV-2.

Изследователите са тествали резултата на екстракти от седем сорта Artemisia annua от четири континента върху SARS-CoV-2.

Всички екстракти демонстрират интензивност против SARS-CoV-2, макар че една от пробите се съхранява от 2008 година

Според учените това допуска, че дейното вещество участва във всички сортове пелин и се резервира устойчиво при дълготрайно изсъхнало предпазване при стайна температура.



"Резултатите демонстрират, че дейната съставна част в екстрактите евентуално не е артемизинин, а някои други или композиция от съставки, които работят синергично, с цел да блокират вирусна зараза след навлизане ", съобщи ръководителят на проучването Памела Уедърс от Департамента по биология и биотехнологии, Политехнически институт в Уорчестър в известие за пресата.

Според учените веществата от пелин стопират развиването на SARS-CoV-2 след проникването му в клетките , защото опитите демонстрират, че екстрактите от пелин имат най-малък антивирусен резултат против лабораторни псевдовируси, съдържащи варианта SARS-CoV-2, който вирусът употребява за свързване и влизане в клетките гостоприемник.

"Това е първият отчет за ефикасността на екстракти от пелин с гореща вода против SARS-CoV-2 .

По-нататъшни проучвания ще дефинират in vivo ефикасността, с цел да се види дали Artemisia annua може да се употребява за основаване на лекарство за лекуване на COVID-19 ", сподели Уедърс.

Авторите се надяват, че в случай че последващите клинични изпитвания са сполучливи, капсулираният прахуляк, изработен от изсушени листа от пелин, ще се трансформира в на ниска цена и безвредно лекуване против новия ковид , което може да се употребява тук-там, където имунизацията е сложна за образуване.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР