Американски самолетоносач ще посети Южна Корея тази седмица за съвместни

...
Американски самолетоносач ще посети Южна Корея тази седмица за съвместни
Коментари Харесай

Военни игри! САЩ изпращат свой самолетоносач на учения в Южна Корея за първи път от 2018 г.

Американски самолетоносач ще посети Южна Корея тази седмица за взаимни учения, оповестява " Ройтерс ", базирайки се на публични представители на двете страни.

Това ще се случи за първи път от близо четири години.

Причината за визитата е, че съдружниците се стремят да разположат " стратегически активи " на Съединени американски щати, способни да носят нуклеарен заряд, за въздържане на Северна Корея.

Самолетоносачът " Роналд Рейгън " ще дойде във военноморска база в южния пристанищен град Пусан в петък, осведомят от южнокорейските Военноморски сили.

" Чрез осъществяване на комбинирани учения военноморските сили на двете страни възнамеряват да засилят военната си подготвеност и да показват твърдата решителност на съюза Южна Корея-САЩ за мир и непоклатимост на Корейския полуостров ", се показва в изказването.

Северна Корея осъди предходните разполагания на американски военни елементи и взаимни учения като подготовка за война и доказателство за враждебната политика на Вашингтон и Сеул.

Това ще бъде първото посещаване на американски самолетоносач в Южна Корея от 2018 година насам, когато съдружниците понижиха доста от взаимните си военни действия поради дипломатическите старания да се ангажират със Северна Корея.

Пандемията от COVID-19 в допълнение ограничи военните извършения до актуалната година, когато президентът на Южна Корея Юн Сук Йел възобнови огромна част от взаимните учения и други прояви на военна мощност като предизвестие към Северна Корея, която по-рано тази година организира рекорден брой тествания на ракети.

През април " Роналд Рейгън " беше ситуиран във водите сред Южна Корея и Япония за първи път от 2017 година, където организира взаимни учения с японските сили. Този път превозвачът и неговата ударна група ще упражняват с южнокорейските сили.

Миналата седмица Съединени американски щати и Южна Корея осъдиха нуклеарната теория на Северна Корея, разкрита този месец, като " ескалираща и дестабилизираща " и Вашингтон даде обещание да продължи да разполага свои стратегически активи за въздържане на Пхенян.

На 9 септември Северна Корея одобри закон, потвърждаващ правото ѝ да нанася превантивни удари с нуклеарни оръжия, с цел да се отбрани при определяне на идна офанзива от всевъзможен тип, ориентирана против управлението на Северна Корея и командването на нейните нуклеарни сили.

В последните месеци се ускоряват опасенията, че Северна Корея се готви да възобнови нуклеарните опити за първи път от 2017 година, откакто исторически срещи на върха с тогавашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп и други международни водачи през 2018 година не съумяха да разубедят Ким от създаването на нуклеарни оръжия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР