Американски съд разгледа внесен иск от консервативна асоциация, която настоява

...
Американски съд разгледа внесен иск от консервативна асоциация, която настоява
Коментари Харесай

Гонят принц Хари от САЩ? Съд разглежда визата му в светлината на разкритията, че е употребявал дрога

Американски съд прегледа импортиран иск от консервативна асоциация, която упорства да разбере детайлности за американската виза, издадена на английския Принц Хари, макар признанието му, че е употребявал опиати, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Далеч от лондонската правосъдна зала, където същия ден херцогът на Съсекс се яви като очевидец в развой за " враждебното отношение " на медиите към него, федерален арбитър във Вашингтон организира чуване по желае на фондацията " Херитидж ".

Организацията, която е извънредно авторитетна в консервативните среди в Съединени американски щати, изисква достъп до миграционните досиета на принца, който през 2020 година се реалокира в Калифорния дружно с американската си брачна половинка Меган Маркъл.

По-малкият наследник на английския крал Чарлз Трети " обществено е признал за редица закононарушения, свързани с опиати, в Съединени американски щати и в чужбина ", се споделя във импортирания иск. Лица, създали сходни самопризнания, всекидневно са възпрепятствани да влязат на територията на страната, прибавят от фондацията " Херитидж ".

Казусът визира Принц Хари, " само че най-много се отнася до Министерството на вътрешната сигурност и зачитането на закона ", съобщи юристът му Самюъл Дюи пред съдията Карл Никълс. Това е тематика, която " провокира доста необятен медиен интерес ", добави той.

" Визата на несъмнено лице е поверителна ", съобщи Джон Бардо, юрист на Министерството на вътрешната сигурност.

Съдията даде на ведомството една седмица, с цел да реши какво ще предприеме по случая.

В записките си, оповестени през януари, принцът признава, че е употребявал канабис, психотропни субстанции и кокаин във Англия, Лесото и на американска територия.

От фондация " Херитидж " показват също, че на други персони, измежду които футболистът Марадона и певицата Ейми Уайнхаус, е било отказано влизане в Съединени американски щати поради използването на опиати.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР