Американски разследващ журналист, руснак по националност, бе намерен мъртъв в

...
Американски разследващ журналист, руснак по националност, бе намерен мъртъв в
Коментари Харесай

Мистериозна смърт на журналист с руски корени потресе Истанбул

Американски проверяващ публицист, руснак по народност, бе открит мъртъв в кола в квартал Каракьой в Истанбул, рано сутринта на 22 септември, написа сътрудник на от Истанбул.

57-годишният публицист и създател на документални филми, Андре Влтчек и брачната половинка му Индира Влтчек наели минибус с водач с цел да пътуват до Истанбул от черноморската турска провинция Самсун, където те прекарали няколко дни.

В първокласният минибус са били съпрузите и двама водачи, които ги придружавали по време на пътуването.

Когато пристигнали в Истанбул, пред хотел в Каракьой в 5:30 ч. където двойката възнамерявала да отседне, Индира Влтчек се пробвала да разсъни брачна половинка си, само че журналистът не помръднал.

Съпругата му и водачите се обадили за помощ на полицията. Пристигналият на мястото медицински екип установил гибелта на Андре Влтчек. Полицията е блокирала улицата, където се е случил случаят. Спец екип претърси региона на мястото на престъплението.

Главната прокуратура на Истанбул неотложно стартира следствие на гибелта на американския публицист, а полицията води случая като „ подозрителна гибел ".

Тялото беше откарано в правосъдна медицина, за аутопсия. Съпругата и двамата водачи също са разпитани във връзка случая.

„ Единият му крайник беше неподвижен, тъй като той имаше диабет. Пиеше две хапчета ", сподели Роси Индира Влтчек, добавяйки детайлности за заболяванията на брачна половинка си.

„ Идвахме от провинция Самсун в Истанбул. Когато се приближихме до Истанбул, той заспа в колата. Сутринта дойдохме пред хотела. Исках да го събудя, само че той не отговори ", означи брачната половинка.

Отговаряйки на въпрос за какво са отишли ​​в Самсун, брачната половинка сподели на полицията: „ Някои предложиха провинцията поради чистия въздух. Бяхме в Сърбия на 5 септември. Минахме пренос през България и пътувахме за Турция, до град Самсун. След това наехме микробуса и водачите. "

Разследването на гибелта му продължава.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР