Американски психолози изясниха, че електрическата активност на мозъка на пациент

...
Американски психолози изясниха, че електрическата активност на мозъка на пациент
Коментари Харесай

Електрическата активност на мозъка посочва правилното лечение на депресия


Американски психолози изясниха, че електрическата интензивност на мозъка на пациент с меланхолия при приемане на заплащане може да бъде справедлив индикатор за успеваемостта на лекуването. Резултатите от проучването са оповестени в изданието The Journal of Clinical Psychiatry.

В проучването взели участие 63 пациенти с клинически потвърдена меланхолия. По време на опита на участниците посочили две порти. Зад едната от тях имало премия – дребна сума пари. Ако участникът избирал вратата към парите ги получавал, в случай че не – губел тази опция.

След опита пациентите били разграничени на две групи. На първата бил постановен тримесечен курс с антидепресанти, а втората трябвало да премине курс по когнитивно поведенческа психотерапия един път седмично за същия интервал. Част от пациентите останали в контролната група без предписано лекуване.

След този интервал опитът бил извършен още един път. Изяснило се, че нарастването на електрическата интензивност на мозъка е обвързвано с понижение на депресивните признаци и тревогата. Освен това хората с изключително ниски индикатори били повлияни позитивно от антидепресантите, а не от психотерапията. В резултат на проучването учените стигнали до извода, че индикаторите на електрическата интензивност на основния мозък при приемане на заплащане могат да оказват помощ за диагностициране на депресията и за оценка на успеваемостта от определените способи на лекуване. /БГНЕС, лента.ру
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР