Американски правозащитници призоваха американските образователни институции да намерят изход и

...
Американски правозащитници призоваха американските образователни институции да намерят изход и
Коментари Харесай

Правозащитници: САЩ взеха ксенофобско решение за чуждестранните студенти

Американски правозащитници приканиха американските просветителни институции да намерят излаз и да защитят задграничните студенти от депортиране, предава ТАСС.
„ Решението на американските управляващи, съгласно което задграничните студенти, които учат в страната, ще би трябвало да я изоставен, в случай че през есента курсовете в техните образователни заведения ще се организират онлайн заради пандемията, е рисково и ксенофобско “. Това мнение изрази във вторник Едуард Ахмед Мичъл, заместник-председател на Съвета по американско-ислямски връзки, най-голямата американска организация с нестопанска цел, която отстоява гражданските права на мюсюлманите в страната.
Той прикани администрацията на Вашингтон " неотложно анулира това грубо, рисково и ксенофобско решение ". Мичъл акцентира, че управляващите " не би трябвало да санкционират интернационалните студенти за условия отвън техния надзор ", а също по този начин " принуждават студентите да избират сред риска от заразяване [причинено от ново коронавирусно заболяване] COVID-19 по време на физическо наличие в класната стая или по време на овакантяване на страната " „ Чуждестранните студенти би трябвало да могат да живеят в сигурност в Америка, до момента в който учат онлайн “, сподели Мичъл.
Американските управляващи няма да издават нови визи за студенти, които имат намерение да дойдат в Съединени американски щати, в случай че определените от тях образователни стратегии за идния учебен срок са налични и онлайн.
Говорим за студенти, които са в Съединени американски щати по неимигрантски визи като F-1 и M-1, както и за чужденци, които желаят да получат такива визи. Визата F-1 е предопределена за образование в американски университети, колежи, учебни заведения, семинарии, консерватории и други университетски институции, в това число езикови стратегии. М-1 визи се издават на чужденци, които учат в неакадемични стратегии или стратегии за професионално образование.
Според организация Блумбърг в страната сега има към 1 милион задгранични студенти, от които 369 000 са китайски студенти. Най-голям брой задгранични студенти идват в Съединени американски щати от Китай, и сега не се знае дали всички те могат да изоставен страната през есента.
Вижте още:
Коронавирусът удари по непознатите студенти в Съединени американски щати - ще би трябвало да си вървят при избрани обстоятелства
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР