Американски лекари идентифицираха нов орган в човешкото тяло - интерстициум,

...
Американски лекари идентифицираха нов орган в човешкото тяло - интерстициум,
Коментари Харесай

Лекари откриха нов орган в човешкото тяло

Американски лекари идентифицираха нов орган в човешкото тяло - интерстициум, като се надяват, че откритието им ще помогне да бъде разбрано по какъв начин се популяризира ракът, заяви в. "Индипендънт ".

Слоеве, считани до момента за плътна съединителна тъкан, в действителност са серия от кухини, цялостни с течност. Такива кухини има под кожата, с тях са покрити червата, белите дробове, кръвоносните съдове, мускулите. Те се свързват и образуват мрежа, поддържана от здрави и гъвкави протеини.

Анализът, оповестен в сп. "Сайънтифик рипортс ", е първият, който разпознава тези кухини като орган и се пробва да разбере функционалността му. Въпреки че е един от най-големите органи в човешкото тяло, интерстициумът до момента не е бил забелязван.

Д-р Дейвид Кар-Лок и доктор Петрос Бенайъс от болница "Маунт Синай Бет Израел " са разпознали интерстициума, до момента в който изследвали жлъчните канали на пациент за рак. Кухините, видяни от тях, не съответствали на известната човешка анатомия. Затова се обърнали към патолога Нийл Тийз за консултация.

Интерстициумът е пропускан от експертите до момента, тъй като за обичайните способи за проучване на тъканите флуидите се отстраняват. Така се унищожава структурата на органа и той е считан за елементарна съединителна тъкан.

Изследвайки тъканите на още 12 пациенти, американските лекари откриха, че този пласт се източва в лимфната система - мрежата от съдове, по които се движи лимфата. Тя взе участие в имунните реакции.

Освен че обкръжава органите и ги защищава от увреждане, интерстициумът обезпечава придвижването на флуиди из тялото. Затова по него раковите кафези могат да доближават до лимфната система.

Това изобретение може да докара до създаване на нови проби за рак.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР