Американски лекари допускат, че заразата с коронавирус ограничава мъжката потентност

...
Американски лекари допускат, че заразата с коронавирус ограничава мъжката потентност
Коментари Харесай

Коронавирусът може да доведе до импотентност

Американски лекари позволяват, че болестта с ковид лимитира мъжката потентност и това е още един мотив в поддръжка на ваксинирането против COVID-19, заяви електронното издание " МедикълЕкспрес ", предава life.dir.bg.

Коронавирусната зараза поврежда кръвоносните съдове, в това число и тези, които доставят с кръв мъжкия сексуален орган.

Изследвания под електронен микроскоп са открили частици от новия ковид в проби от тъканта на пениса на двама пациенти, прекарали COVID-19 и развили импотентност след инфекцията, която ги порази 6-8 месеца преди проучването.

Последващи проучвания открили увреждане в кръвоносните съдове на половите органи на пациентите спрямо други двама мъже с еректилна дисфункция, които не са боледували от COVID-19, оповестиха създателите на проучването в обява в сп. " World Journal of men's heath ".

" Установихме, че вирусът визира съдовете, които кръвоснабдяват пениса и предизвиква еректилна дисфункция ", сподели старши откривателят доктор Ранджит Рамасами, шеф на програмата по репродуктивна урология в здравното учебно заведение " Милър " на университета на Маями. " Кръвоносните съдове са с повредена функционалност и не са в положение да доставят задоволително кръв за ерекция ".

Рамасами прави съпоставяне с увреждането на белите дробове, бъбреците и мозъка при пациенти с COVID-19.

" Смятаме, че пенисът се визира по същия метод. Не считаме, че това е краткотраен резултат, той може да е непрекъснат ", сподели Рамасами.

Единият от двамата пациенти от изследването прекарал тежък COVID-19 и бил две седмици в болница, като не страда от хронични болести. Другият пациент преболедувал COVID-19 относително леко, само че получил задръстване на артерии и високо кръвно налягане след заразяването с новия ковид.

Има учредения да се счита, че COVID-19 би засегнал мъжете по този метод, като се вземе поради способността му да възпалява и поврежда кръвоносните съдове, сподели доктор Аш Теуари, който управлява катедрата по урология в здравно учебно заведение " Айкан " в Маунт Синай, Ню Йорк. Той обаче поучава мъжете да не изпадат в суматоха, преди да са направени още задълбочени проучвания по тематиката.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР