Американски и израелски служители порицаха палестинския президент Махмуд Абас, след

...
Американски и израелски служители порицаха палестинския президент Махмуд Абас, след
Коментари Харесай

Абас полудя: Американският посланик е кучи син

Американски и израелски чиновници порицаха палестинския президент Махмуд Абас, откакто той назова посланика на Съединени американски щати в Израел Дейвид Фридман "кучи наследник " и "заселник " в тирада предния ден, съобщи Reuters.

Израелският министър на районното съдействие Цахи Ханегби дефинира изявлението на Абас като "подстрекателско " и "непростимо ".

"Преговорите, а не обидите и омразата, са пътят към мира и благоденствието в района ", съобщи Ханегби в Тwitter, откакто Фридман загатна, че изявлението е антисемитско.

Словесната война се разпростира в миг, когато американско-палестинските връзки са на ниско равнище. Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп призна Ерусалим за столица на Израел през декември, предизвиквайки гнева на палестинците.



Оттогава Абас споделя, че Съединени американски щати към този момент не могат да играят изпълняваната от десетилетия роля на основен медиатор сред израелците и палестинците, въпреки Белият дом да декларира, че към момента има намерение да показа проект за мир.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР