Американски дипломат, смятан за ключов свидетел в разследването за импийчмънт

...
Американски дипломат, смятан за ключов свидетел в разследването за импийчмънт
Коментари Харесай

Ключов американски дипломат потвърди договорка на Тръмп със Зеленски услуга за услуга

Американски посланик, считан за основен очевидец в следствието за импийчмънт против президента Доналд Тръмп, сподели в показанията си пред Конгреса, че е работил по украинските въпроси с Руди Джулиани - персоналния юрист на Тръмп - " по разпореждане на президента ", заяви Ройтерс.

В авансово готови писмени бележки Гордън Сандланд, дипломат на Съединени американски щати в Европейския съюз, сподели, че опитите на Джулиани да накара украинския президент Володимир Зеленски да проверява политически противници на Тръмп, са били " искане на услуга за услуга - споразумяване на посещаване в Белия дом " за украинския президент.

Сандланд, който е богат хотелиер и огромен донор на акцията на Тръмп, сподели още, че държавният секретар Майк Помпейо е бил осведомен и " напълно е подкрепял " техните старания по украинския въпрос.

Сандланд бе в явно положително въодушевление и се усмихваше, заемайки мястото си в свидетелския стол в постройката на Конгреса в четвъртия ден от откритите слушания по следствието.

Сандланд беше назначен за дипломат от Тръмп, откакто даде 1 млн. $ за церемонията по встъпване в служба на президента през януари 2017 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР