Американски биолози изследваха ефекта на различните видове храни върху хода

...
Американски биолози изследваха ефекта на различните видове храни върху хода
Коментари Харесай

Мазната и сладка храна допринася за тежка форма на COVID-19

Американски биолози изследваха резултата на другите типове храни върху хода на при сирийските хамстери и откриха, че менюто с високо наличие на мазнини и захар доста усилва вероятността от развиване на най-тежките форми на заболяването, заяви уеб сайтът bioRxiv.

Коронавирусът по-често визира хора, страдащи от диабет, затлъстяване, хронични сърдечни заболявания, пушачите. Сърдечносъдовите проблеми усилват вероятността за гибел на пациентите с COVID-19 повече от четири пъти, а затлъстяването и диабетът повишават риска от приемане в интензивно поделение с към 3-5 пъти. Точните аргументи за това към момента не са известни, само че учените допускат, че наднорменото тегло, проблеми с метаболизма на захарта и нарушавания в работата на сърдечносъдовата система трансформират работата на имунната система. Затова организмът става по-склонен към развиването на инфектиране и спонтанна поява на кръвни съсиреци в съдовете.
 Учени изолираха разновидности на ковид, снижаващи успеваемостта на имунизациите Учени изолираха разновидности на ковид, снижаващи успеваемостта на имунизациите
Учени от Федералната медико-биологична организация на Русия идентифицираха нови разновидности на ковид. Според специалисти те могат да понижа...

Екип от биолози, управителен от Винсънт Мюнстер от Националния институт по алергия и инфекциозни заболявания в Бетесда, потърси аргументите за утежняването на пациенти с COVID-19 със затлъстяване и диабет с опити на хамстери, хранени с висококалорична диета с високо наличие на мазнини и захар. Биолозите са наблюдавали по какъв начин измененията в метаболизма и състава на кръвта, свързани с прехода към такава небалансирана диета, въздействат на развиването на заболяването. При хамстерите на мазна и висококалорична храна възобновяване е траяло повече от три седмици, до момента в който в контролната група то е било 14 дни. Учените са отчели доста повече увреждания на белодробната тъкан, вътрешни кръвоизливи, микротромби и отоци в други телесни тъкани при хамстери на висококалорична храна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР