Американската звезда на алпийските ски Микаела Шифрин обмисля да поднови

...
Американската звезда на алпийските ски Микаела Шифрин обмисля да поднови
Коментари Харесай

Шифрин обмисля да поднови тренировките в скоростните дисциплини

Американската звезда на алпийските ски Микаела Шифрин обмисля да възобнови тренировките си в скоростните дисциплини. Тя се завърна в стартовете за Световната купа преди шест седмици и взе участие най-вече в слалом и великански слалом. След като приключи четвърта в слалома от Световната купа в Загреб през днешния ден трикратната носителка на Големия бистър глобус разгласи, че ще възобнови тренировки в скоростните дисциплини поради наближаващото Световното състезание от 9 до 21 февруари в Италия.

Шифрин завоюва рекордни четвърти следващи международни трофеи в слалома, само че също и златен орден в супергигантския слалом на шампионата на планетата в Швеция преди две години. С победи във всичките шест алпийски дисциплини, я реши да се концентрира първо върху коронните си слалом и гигантския слалом, когато се върна в пистата през ноември след 10-месечна отмора. Американката не е карала в скоростни дисциплини, откогато завоюва супергигантския слалом в Банско (България) преди повече от 11 месеца.

" Все още нямам време за тренировки за скорост ", сподели Шифрин, чиито последващи надпревари ще бъдат нощен слалом във Флахау (Австрия) на 12 януари и два великански слалома в Марибор (Словения) уикенд по-късно.

" След това може да имам късмет за една или две тренировки за супергигантски слалом преди гигантския слалом на 26 януари в Кронплац. Това би било идеално, това е проектът ", сподели американката.

Тренировките за супергигантски слалом през третата седмица на януари може да даде опция на Шифрин да взе участие в скоростните дисциплини на международното състезание. Алпийската композиция, супергигантският слалом и спускането са планувани през първите шест дни на шампионата.

" Това не е отвън проектите, само че сега не е несъмнено. Наистина зависи какъв тип тренировки мога да направя преди този момент. Вероятно нямам потребност от доста тренировки, само че въпреки всичко имам, с цел да се показва добре ", сподели още Шифрин.

Тя обаче няма да започва в скоростните стартове в Кортина Д'Ампецо идващия месец единствено поради надпреварата.

" Когато се пробвам да реша в кои надпревари да вземам участие, не желая просто да кажа: " Искам да се състезавам, тъй като просто желая и не ме интересува по какъв начин ще се показва ". Защото в този момент имаме повече от четири девойки, които всички са в положение да се показват в действителност добре. И това е всичко за тях. Така че, аз съм супер наясно с това ", разяснява още американката.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР