Американската зенитно-ракетната система Patriot успя да изстреля само една ракета

...
Американската зенитно-ракетната система Patriot успя да изстреля само една ракета
Коментари Харесай

Американската система Patriot отказа след само една изстреляна ракета по време на учение

Американската зенитно-ракетната система " Patriot " съумя да изстреля единствено една ракета по време на ученията на НАТО Sabre Guardian2021 на 10 юни в Румъния. Като причина за неуспеха беше наречена „ неподготвеността на полигона “.

Директорът на съветския Музей на войските от Противовъздушната защита Юрий Кнутов съобщи пред „ Московский комсомолец “, че в действителност Румъния е могла да употребява единствено една ракета за тестване на бойната успеваемост на зенитно-ракетна система „ по отношение на тежката икономическа обстановка в страната. „ Изстрелванията с Patriot не са евтини. Една ракета коства колкото танк “, изясни Кнутов.

Още през 2017 година BBC News разгласява информация, че цената на една ракета за системата " Patriot " коства 3 милиона $. Освен това, съгласно специалиста, даже и в случай че изстрелването единствено на една ракета не е било планувано авансово, неподготвеността на полигона не би могло да бъде причина за отхвърли на зенитната система.

Военният специалист изясни, че в този момент 90% от всички задания при пукотевица с такива комплицирани оръжейни системи се извършват от компютър. Ако информацията за уязвимостите в американските компютърни стратегии стане известна, това може да подкопае доверието в американските технологии измежду страните от НАТО, в това число Румъния. Затова повода е измислена, счита Кнутов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР