Американската юридическа кантора “Morgan Lewis & Bockius, LLP, представлява бившия

...
Американската юридическа кантора “Morgan Lewis & Bockius, LLP, представлява бившия
Коментари Харесай

US-адвокат каза кога падат санкциите срещу Пеевски

Американската юридическа адвокатска фирма “Morgan Lewis & Bockius, LLP ”, съставлява някогашния народен представител Делян Пеевски и свързани с него търговски сдружения, пред Службата за надзор на задграничните активи към Министерството на финансите на Съединени американски щати („ OFAC “) по настояването му за изтриване на глобите. Това излиза наяве от документално изказване на юрист Кенет Дж. Наненкамп.

“От името на господин Пеевски е инициирана процедура пред OFAC и пред Държавния департамент на Съединени американски щати, която, в случай че бъде почетена, би довела до унищожаване на глобите по Глобалния Закон Магнитски, наложени на господин Пеевски и обвързваните с него компании ”, се споделя в известието.

Юридическият екип се управлява от Кенет Наненкамп, сътрудник в „ Морган Луис “, който е разказан като юрист със сериозен опит в посланичество на клиенти по въпроси на интернационалната търговия и националната сигурност пред държавните организации на Съединени американски щати, като Държавния Департамент на Съединени американски щати, Министерство на търговията, Министерство на защита и Министерство на финансите.

Според неговия коментар процедурата пред OFAC е законово регламентирана и разрешава на глобената страна да показа правни и в действителност учредения за унищожаване на глобите, да изисква информация от Министерство на финансите или друга държавна организация на Съединени американски щати, както и да апелира решенията на OFAC пред федералния съд на Съединени американски щати. Само този съд може да реши дали OFAC е имала задоволително учредения за дейностите си.

OFAC от своя страна би трябвало да даде на глобената страна претекстовете за дейностите си, задоволително в детайли, с цел да обоснове, че решението е взето въз основа на подкрепящи доказателства. В противоположен случай, федералните съдилища на Съединени американски щати биха отменили решенията на OFAC, което се е случвало по предишни каузи, в които не са било предоставени сходни доказателства.

Кенет Наненкамп предизвестява в своето изказване, че всевъзможни изказвания на лица отвън на държавното управление на Съединени американски щати, че страна “санкционирана ” по закона “Магнитски ”, е отговорна или че OFAC е разполагало с задоволително обстоятелства, с цел да ги наложи, не са достоверни.

Американският юрист дава за образец мнения на своя съотечественик - лобиста Маршал Харис, оповестени на www.dnevnik.bg на 9 септември 2021 г.). В тях Харис твърди, че има достъп до доказателствата, подкрепящи решението на OFAC.

Това съгласно Наненкамп би означавало държавен чиновник на Съединени американски щати да е нарушил повече от един закон предоставяйки сходна информация.

“Изнасянето на поверителна или класифицирана информация, каквато съставляват тези доказателства, би представлявало нарушаване на американското законодателство, което би подложило тези длъжностни лица на съществени наказателни наказания ”, написа съдружникът в “Морган Луис ”.

Поради тези аргументи всевъзможни изказвания на лица отвън държавното управление на Съединени американски щати, че глобена страна е „ отговорна “ или че OFAC е разполагала с задоволително доказателства, не следвало да бъдат одобрявани за достоверни, защото законите на Съединени американски щати не разрешават разкриването на съответната информация и източниците на които се базира, на което и да е друго частно лице, друго от глобеното лице или сдружение.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР