Американската верига супермаркети Walmart съди компанията на Илън Мъск Tesla,

...
Американската верига супермаркети Walmart съди компанията на Илън Мъск Tesla,
Коментари Харесай

Walmart съди Tesla, след като соларните инсталации на компанията се запалиха в 7 магазина

Американската верига супермаркети Walmart съди компанията на Илън Мъск Tesla, откакто слънчевите панели, създадени от нея, провокираха пожари в 7 магазина на търговеца.

Искът на Walmart е подаден в щата Ню Йорк и е на съображение нарушение на контракта, груба немарливост и неуспех при спазването на индустриалните стандарти. Веригата супермаркети желае Tesla да деинсталира панелите от покривите на повече от 240 магазина и да поеме нанесените вреди от пожарите, написа CNBC.

В обяснението си Walmart показва, че откогато батериите са конфигурирани върху покривите на магазините през ноември 2018 година, са предизвикали пожари в 7 обекта на веригата. След разпространяването на новината, акциите на Tesla се намалиха с 1%.

От американския търговец показват, че чиновниците, които е изпращала Tesla да ревизират слънчевите системи, не са били задоволително квалифицирани. Освен това съгласно веригата компанията на Мъск не е поставяла вярно панелите и самата апаратура е имала недостатъци, забележими с невъоръжено око.
 Tesla ще търси благоприятни условия за агресия в Европа на бизнеса си със слънчеви панели
Tesla ще търси благоприятни условия за агресия в Европа на бизнеса си със слънчеви панели

Това съобщи Илън Мъск в Twitter

Tesla обаче реши да възроди бизнеса със слънчеви панели. По-рано тази седмица Мъск разгласи, че в доста щати жителите могат да наемат или закупят слънчеви акумулатори, както и, че през 2020 година панелите могат да бъдат налични и на европейския пазар.

Въпреки че Мъск съобщи, че пазаруването или наемането на батериите не е обвързващо и в случай че потребителите се откажат, Tesla ще смъкна инсталациите за своя сметка, това не наподобява по този начин. В уеб страницата на компанията посочената сума за деинсталиране на слънчевите акумулатори и възобновяване на покрива е 1500 $.

Резултатите за второто тримесечие на компанията демонстрират, че Tesla e конфигурирала слънчеви панели с потенциал 29 мегаватчаса. Това е най-слабото показване на производителя на слънчеви акумулатори за тримесечие.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР