Американската технологична компания отчете рекордни приходи за второто тримесечие на

...
Американската технологична компания отчете рекордни приходи за второто тримесечие на
Коментари Харесай

IBM с най-голям ръст на приходите от 3 години

Американската софтуерна компания регистрира рекордни доходи за второто тримесечие на фона на мощното търсене на облачни и ИТ услуги, съобщи Си Ен Би Си.

Компанията регистрира доходи от 18,75 милиарда $ за второто тримесечие на годината, което съставлява растеж от 3,4% в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Това е най-високият растеж на приходите на IBM от към три години и е над пазарната прогноза от 18,29 милиарда $.

Компанията също по този начин регистрира облага на акция от 2,33 $ при предстоящи 2,29 $.

„ С отварянето на стопанската система в доста частни на света, голям брой пазари и промишлености се връщат в верния път “, разяснява основният изпълнителен шеф на компанията  Арвинд Кришна.

Подразделението Global Technology Services, което дава отговор за ИТ инфраструктурата, е донесло на компанията доходи от 6,34 милиарда $, което е над консенсусната прогноза от 6,23 милиарда $. Очаква се до края на годината IBM да отдели това поделение в нова компания, носеща името Kyndryl.

Отделът за облачни услуги, в който влиза й добитата за 34 милиарда $ компания Red Hat, е съдействал с 6,10 милиарда $ доходи, което е с 6% повече от предстоящите 5,93 милиарда $.

Подразделението за консултантски услуги Global Business Services регистрира 4,34 милиарда $ доходи, което е с 12% над консенсусната прогноза на FactSet.

Най-слабо показване още веднъж бе регистрирано в хардуерния бизнес на компанията, които генерира доходи от 1,71 милиарда $ – 7% под прогнозата.

От началото на годината акциите на IBM са поскъпнали с 9%.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР