Американската търговска верига Walmart е поредната компания, която планира да

...
Американската търговска верига Walmart е поредната компания, която планира да
Коментари Харесай

Walmart също планира да влезе в метавселената

Американската комерсиална верига Walmart е следващата компания, която възнамерява да навлезе в метавселената. Най-големият частен шеф в Съединени американски щати е подал заявки за вписване на няколко търговски марки през декември, които демонстрират желанията на корпорацията, разкри CNBC. Интерес към виртуалния свят към този момент обявиха редица бизнеси, измежду които Nike, Ralph Lauren, Bumble и Disney, откакто Фейсбук сложи началото на наклонността.

Според американската организация за патентите и комерсиалните марки Walmart е подала 7 заявки в края на декември. От документите излиза наяве, че компанията възнамерява да продава виртуални артикули, както и да сътвори своя криптовалута и NFT сбирка.

Walmart непрекъснато изследва по какъв начин новите технологии могат да оформят потребителското прекарване на бъдещето, споделя комерсиалната верига в известие до Insider. Подаването на заявки е рутинна интервенция от процеса на нововъведенията и към днешна дата няма какво повече да бъде разкрито, допълват от Walmart.

Миналата година беше добра за онлайн продажбите на търговеца, с регистрирани 11.1 милиарда $ през третото тримесечие съгласно отчет на Digital Commerce 360.
Реклама Виртуалният свят е на мода
Все повече компании обръщат взор към виртуалния свят, откакто през 2021 година Фейсбук се ребрандира и под новото име Meta разгласи задачите си да влага и да се уголемява в метавселената - виртуално пространство, където хората да взаимодействат цифрово посредством аватари.

Въпреки напора към сферата бизнес водачите остават несигурни по какъв начин да основат пълноценни виртуални светове. Анализатори от Morgan Stanley оцениха на 8 трлн. $ капацитета на метавселената, само че привличането на потребителите ще е най-голямото предизвикателство.

Редица търговци на дребно, най-много фешън браднове, към този момент са почнали да създават свои лични артикули за метавселената. Gap пусна първата си сбирка от NFT творби на изкуството предходната седмица, като цените им стартират от към 9 $ на брой. От повече от 3 години Nike работи върху патенти за цифрови криптоартикули, като сътвори своето Metaverse Studio и закупи компанията за цифрови маратонки RTFKT през декември.

В същото време NFT дебютите на Under Armour и Adidas бяха разпродадени предишния месец, като в този момент се търгуват на по-високи цени на NFT пазара OpenSea. Други търговци на дрехи като Urban Outfitters, Ralph Lauren и Abercrombie & Fitch също са записали търговски марки през последните седмици с желание да отворят свои версии на виртуални магазини.
Реклама Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Технологии
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР