Американската сенаторка Кирстен Синема от щата Аризона каза днес, че

...
Американската сенаторка Кирстен Синема от щата Аризона каза днес, че
Коментари Харесай

Американската сенаторка Кирстен Синема обяви, че напуска демократите и става независима

Американската сенаторка Кирстен Синема от щата Аризона сподели през днешния ден, че напуща Демократическата партия и става самостоятелна, съобщи Ройтерс.

Синема разгласи решението си единствено дни, откакто демократите завоюваха сенатската конкуренция в щата Джорджия и си осигуриха 51 места в 100-членната горна камара на американския Конгрес, написа Българска телеграфна агенция.

" Като доста аризонци аз в никакъв случай не съм се пасвала изцяло на нито една от двете национални партии ", съобщи тя в публикация за в. " Аризона рипаблик ".

В изявление, оповестено от в. " Политико ", Синема сподели, че няма да премине към групата на републиканците в Сената. При това състояние демократите биха могли да запазят по-голям надзор в горната камара на Конгреса, раздирана от дълбоки политически разделения.

Сенаторката направи изненадващото известие в миг, когато вероятностите за дневния ред на президента демократ Джо Байдън през втората половина от четиригодишния му мандат наподобяват мрачни, защото на междинните избори на 8 ноември републиканците завоюваха болшинство в Камарата на представителите и от 3 януари тя към този момент ще е под техен надзор.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР