Американската рок група Red Hot Chili Peppers получи своята звезда

...
Американската рок група Red Hot Chili Peppers получи своята звезда
Коментари Харесай

Red Hot Chili Peppers със звезда на Алеята на славата

Американската рок група Red Hot Chili Peppers получи своята звезда на Алеята на славата в Холивуд. Церемонията се организира на 31 март 2022 година, като на събитието участваха членовете на групата. Звездата беше " открита " от музиканта Джордж Клинтън, който е другар на групата и продуцент на албума им „ Freaky Styley “ от 1985, дружно с артиста Уди Харелсън, певeца Боб Форест и ръководителя на Холивудската комерсиална камара Никол Михалка. 

Награждаването се случи един ден преди излизането на най-новия албум на групата „ Unlimited Love “ - първи от 2016 година насам. Продуцент на албума е Рик Рубин, който е продуцирал някои от най-хубавите албуми на групата като „ Californication “ и „ Stadium Arcadium “. 

„ Unlimited Love “ е и първият албум на групата със завърналия се Джон Фрушанте, който напусна бандата през юли 2009 година. Китаристът се причислява към Red Hot Chili Peppers през 1988 година, когато заема мястото на починалия Хилел Словак, и свири с тях до 1992 година През 1998 година Фрушанте още веднъж се включва в групата и дружно издават най-успешния си албум – „ Caliornication “. Вторият му тур с Peppers продължава до 2009 година, когато още веднъж се отдръпва.

На 15 декември 2019 групата афишира, че досегашният им китарист Джош Клингхофер напуща групата след 10 години и че мястото му ще бъде заето от Джон Фрушанте, което провокира всеобща наслада в почитателите на групата.

„ Unlimited Love “ съдържа 17 песни и е с дълготрайност 73 минути, като досега оценките за албума са мощно позитивни. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР