Американската полиция е три пъти по-вероятно да упражни сила срещу

...
Американската полиция е три пъти по-вероятно да упражни сила срещу
Коментари Харесай

Полицията в САЩ е три пъти по-вероятно да упражни сила срещу леви протестиращи спрямо десни

Американската полиция е три пъти по-вероятно да упражни мощ против леви протестиращи по отношение на десни протестиращи , демонстрират нови данни на неправителствена организация, която следи политическото принуждение по света.

През последните 10 месеца американската полиция е употребила сълзотворен газ, пикантен спрей, гумени патрони и палки доста по-висок % по време на демонстрациите на придвижването " Живота на чернокожите е от голяма важност " спрямо митингите на поддръжници на Доналд Тръмп или с десни убеждения. Полицията също е доста по-вероятно да прибегне до мощ против леви стачкуващи, без значение дали митингите са били мирни, написа " Гардиън ".

Статистиката, която се основава на дейностите на полицията по време на повече от 13 000 митинга в Съединени американски щати от април 2020 година, демонстрира ясна диспропорция по какъв начин организациите са дали отговор на историческата протестна вълна на придвижването " Живота на чернокожите е от голяма важност " против полицейското принуждение спрямо проведените демонстрации от поддръжници на Тръмп.

Барак Обама подчертава върху тази статистика на 8 януари, когато разяснява разликата при на Тръмп и упражненото принуждение и експанзия на американската полиция към протестиращите от придвижването " Живота на чернокожите е от голяма важност ".

Новата статистика е от US Crisis Monitor. Базата данни е основана предходната пролет от откриватели от " Принстън " и плана Armed Conflict Location and Event Data.

Изследователите са открили, че множеството от хилядите митинги в Съединени американски щати през предходната година са били мирни и че при множеството митинги на леви и десни не е имало упражнено полицейско принуждение.

Полицията е употребила сълзотворен газ, гумени патрони и палки против стачкуващи при 511 митинга на леви и 33 митинга на десни от април.

Британското издание е сравнило % при всички демонстрации, проведени от леви и десни групи, при които полицията е употребила мощ. При демонстрациите на левите е 4,7% от митингите, до момента в който при десните е към 1,4%, което значи, че полицията е три пъти по-вероятно да употребява мощ против леви спрямо демонстрациите на десни.

Американската полиция е направила арести или други интервенции в 9% от 10 863 демонстрации на леви сред 1 април 2020 година и 8 януари 2021 година спрямо 4% при 2295 митинга на десни.

Като цяло 94% от демонстрациите на левите през последните 10 месеца са били мирни спрямо 96% при десните.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР