Американската Ню Йорк Къмюнити банк (New York Community Bank) е

...
Американската Ню Йорк Къмюнити банк (New York Community Bank) е
Коментари Харесай

New York Community Bank ще купи голяма част от активите на фалиралата Signature Bank

Американската " Ню Йорк Къмюнити банк " (New York Community Bank) е постигнала договореност да изкупи забележителна част от банкрутиралата " Сигничър банк " (Signature Bank), заяви късно нощес институцията, която е избрана за настойник - Федералната организация за гарантиране на депозитите (FDIC), заяви Ройтерс.
 
От през днешния ден 40-те клона на " Сигничър банк " ще станат " Флагстар банк " (Flagstar Bank). Това е едно от дъщерните сдружения на " Ню Йорк Къмюнити Банк ".
 
Сделката ще включва закупуването на активи на " Сигничър банк " за 38,4 милиарда $, малко повече от една трета от общата сума на " Сигничър ", когато банката банкрутира преди седмица.
 
След договорката 60 милиарда $ останали заеми, отпуснати от " Сигничър банк ", ще останат под настойничество, само че се чака да бъдат продадени в точния момент, съобщи Българска телеграфна агенция.
 
" Сигничър банк " беше втората банка, която банкрутира в границите на развилата се досега банкова рецесия, като това се случи почти 48 часа след колапса на калифорнийската стартъп банка " Силикон вели банк " (Silicon Valley Bank - SVB)).
 
" Сигничър ", основана в Ню Йорк, беше огромен търговски фактор в районите към централата си, само че през последните години навлезе в криптовалутите, който беше оценен като бизнес с евентуален напредък.
 
След като SVB разтресе пазарите с неналичието си на ликвидност, вложителите се обърнаха взор към финансовото здраве на " Сигничър банк " заради огромното количество незастраховани депозити, както и излагането й на крипто и други заеми в софтуерния бранш.
 
По времето, когато беше затворена от регулаторите, " Сигничър " се оказа третият максимален банков банкрут в историята на Съединени американски щати.
 
От FDIC показаха, че чака неуспехът на " Сигничър банк " да коства на фонда за гарантиране на депозитите 2,5 милиарда $, само че тази цифра може да се промени, защото сега регулаторът е в развой по ликвидация на активите на кредитната институции.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР