Американската национална космическа агенция публикува в Туитър кратък видеозапис, показващ

...
Американската национална космическа агенция публикува в Туитър кратък видеозапис, показващ
Коментари Харесай

Актьор от Star Trek откри нещо много загадъчно на ВИДЕО от повърхността на Марс

Американската национална галактическа организация разгласява в Туитър къс видеозапис, показващ работата на модула InSight на Марс. Видеото демонстрира сеизмометърът на апарата, спускащ се по повърхността на Червената планета за разкриване на сеизмични земетресения. Експертите от НАСА оповестяват, че макар че към този момент не са видяни и усетени трусове, скоро самостоятелната станция би трябвало да стартира да работи непрекъснато и по-късно, споделят те, всичко ще стане ясно.

Впрочем, далеч не това заинтересува много потребители в мрежата, включително канадския актьор Уилям Шетнер, широко известен с ролята си на капитан Джеймс Кърк в научно-фантастичната поредица Star Trek. Артистът обръща специално внимание на факта, че кадрите изобразяват мистериозна аномалия. Става въпрос за синкава светлина, която е ясно забележима над повърхността на Марс. За съжаление, видеото трае само няколко секунди и затова е трудно да се разбере дали този странен блясък прелетява или се върти на място. Както и да е, Шетнер се оказа доста заинтригуван от собственото си откритие и поиска от специалистите обяснение.



Както може би се досещате, служителите на НАСА очаквано написаха, че на видеото е само отблясък от слънчевата светлина в обектива. Въпреки това, много интернет потребители, които се отнесоха скептично към такова изявление. Теоретиците на конспирацията твърдят, че учените, както обикновено, отричат наличието на различни аномалии на Червената планета. Може би тази синкава светлина, каквото и да е, е доказателство, че Марс е обитаван от разумен живот.

Потребителите в мрежата също така са забелязали, НАСА е реагирала на аномална находка на Червената планета. Дали защото е забелязана от известен актьор, а не от някакъв уфолог, макар и известен? На Марс имаше и други интересни открития, но въпреки това от НАСА запазваха пълно мълчание...

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР