Американската национална аеронавтика и космическа администрация (НАСА), в сътрудничество с

...
Американската национална аеронавтика и космическа администрация (НАСА), в сътрудничество с
Коментари Харесай

НАСА планира да тества ядрен ракетен двигател за полети до Марс до 2027 г.

Американската национална аеронавтика и галактическа администрация (НАСА), в съдействие с Агенцията за напреднали проучвателен планове на защитата (DARPA), възнамерява да тества нуклеарен ракетен мотор за полети до Марс до 2027 година Това заяви във вторник ръководителят на отдела Бил Нелсън, говорейки на конгрес, проведен от Американския институт по аеронавтика и астронавтика.

" Имам удоволствието да оповестя, че идващото огромно развиване на нашата нация в галактическите технологии ще бъде огромна инвестиция в достигането до Марс: НАСА ще работи с нашия дълготраен сътрудник DARPA за създаване и демонстриране на модернизиран нуклеарен ракетен мотор, революционна технология, която ще разреши Съединените щати да разширят опциите за бъдещи пилотирани задачи “, сподели той. " Нашата цел е да създадем и демонстрираме сполучлив първообраз на нуклеарен ракетен мотор още през 2027 година “, даде обещание Нелсън.

" Конвенционалният химически ракетен мотор не е най-ефективното средство за астронавтите да извършват задачи в дълбокия Космос. Ядреният ракетен мотор е доста по-мощен и успеваемостта му е от два до пет пъти по-висока от тази на химическия ракетен мотор “, ръководителят сподели НАСА. Той акцентира, че самата технология не е изцяло нова: НАСА към този момент създава NREs като част от програмата NERVA (Nuclear Engine for Rocket Vehicle Application), която продължава до 1972 година

Според НАСА правилото на работа на нуклеарния ракетен мотор е, че нагревателна камера с нуклеарен реактор, който работи като източник на топлота, трансформира течния работен флуид в газ, което води до реактивна двигателна сила. Тази технология се разграничава от усъвършенстваната идея за термоядрен ракетен мотор (TNRE), която включва потреблението на следена реакция на термоядрен синтез.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР