Американската космическа агенция обяви, че 9 частни компании, повече, от

...
Американската космическа агенция обяви, че 9 частни компании, повече, от
Коментари Харесай

НАСА ще изпрати хора на Луната до 10 години

Американската галактическа организация разгласи, че 9 частни компании, повече, от които стартъпи ще се надпреварват за контракт на стойност 2.6 милиарда $ за построяването на ракета, която да придвижи потребен това до Луната най-рано през 2019 г, съобщи БГНЕС.
Това е част от напъните на НАСА да извърши задачата си, да изпрати хора на Луната през идващото десетилетие, за първи път след ерата Аполо.
Администраторът на НАСА Джим Бриденстайн разказа обявата като „ действителен напредък в американското завръщане и оставане на лунната повърхнина. “
От всички кандидати единственото познато име е на галактическия колос Локхед Мартин, който има дълго минало с НАСА и построи марсохода „ InSight “, който кацна на Червената планета в понеделник.
От галактическата работа не дават никакви детайлности за процеса по избиране на печеливши в състезанието за контракта, само че споделят, че „ гледат за редица фактори като софтуерна осъществимост, цена и график. “
Решението отбелязва ясна смяна в метода на деяние на НАСА, когато става дума за стремежите на американците за Луната, въпреки че частни компании биват употребявани години наред за снабдяването на Международната галактическа станция, а SpaceX и Боинг работят по галактически кораби, които да изпратят астронавти на Луна още през 2019 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР