Американската космическа агенция НАСА планира да направи поредния си опит

...
Американската космическа агенция НАСА планира да направи поредния си опит
Коментари Харесай

НАСА прави дързък опит да „докосне“ Слънцето

Американската галактическа организация НАСА възнамерява да направи следващия си опит в проучването на Слънцето. През лятото на идната година учените ще изпратят сонда от ново потомство, която ще се приближи на едвам 6 милиона километра от звездата. Апаратът е с задача да направи основни наблюдения слънчевата интензивност и да даде на науката значими данни за рисковите слънчеви стихии, които въздействат на всеки на Земята.

Сондата “Solar Probe Plus” ще би трябвало да оцелее при топлота от 1400 градуса по Целзии. Защитата ще бъде обезпечена от карбонов щит, пълен съвсем 12 сантиметра. Охлаждането и поддържането на инструментите на борда ще се подсигурява и от система, която ще обезпечава непрекъснато циркулираща вода.

Историческото пътешестване на “Solar Probe Plus” е планувано да стартира в края на юли 2018 година. В продължение на 7 години апаратът би трябвало да направи 7 прелитания край Венера, с цел да откри най-правилния метод към слънчевата орбита. Около Слънцето “Solar Probe Plus” ще се приближи на към 6 милиона километра, 8 пъти по-близо от върха до този миг. Докато обикаля звездата, сондата ще лети със скорост над 600 хиляди километра в час.

“Solar Probe Plus” ще изследва слънчевата корона и ще събира информация за интензивността на звездата. Данните са от значимо значение за прогнозирането на рисковите слънчеви стихии, които оказват очевидно въздействие на Земята. Освен че директно засягат здравето на индивида, магнитните разстройства са в положение на поразят спътници, информационни системи и навигационни платформи.

Официално работата по плана на стойност 1,5 милиарда $ ще бъде систематизирана на следващия ден (сряда) по време на специфична конференция в Чигагския университет, прецизират от НАСА. Брифингът ще може да се гледа онлайн в късния следобяд на уеб страницата на организацията.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР