Американската корпорация EON Reality - световен лидер в областта на

...
Американската корпорация EON Reality - световен лидер в областта на
Коментари Харесай

Световен лидер във виртуалната реалност и наш университет внедряват първата XR лаборатория в България

Американската корпорация EON Reality - международен водач в региона на университетските и индустриални решения, употребяващи добавена и виртуална действителност, и Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “ внедряват свръхмодерен EON-XR център за подготовка и образование, който ще бъде ситуиран в университетския кампус в Бургас. Инициативата за основаване на новаторската XR лаборатория се осъществя с поддръжката на Община Бургас и Министерството на образованието и науката.  
Иновативната лаборатория ще разреши на над 5000 студенти, 750 преподаватели и корпоративни консуматори да получат достъп до EON-XR, както и до оборудването и профилирания програмен продукт от EON Reality през идващите 5 години.  
 Научната лаборатория на Байер за деца към този момент е цифрова Научната лаборатория на Байер за деца към този момент е цифрова
От ноември тази година Научната лаборатория за деца -  „ Байлаб “ минава в напълно цифров формат, посредством който предос...
XR лабораторията ще работи като част от Университета " Проф. Д-р Асен Златаров ", като обезпечава достъп до висококачествени цифрови материали за образование. За университета това ще бъде ключ към създаване на цифрова конкурентоспособност, която ще покачва равнището на подготовка на студенти и учащи се. Партньорството сред двете организации е подбудено от желанието им за научно и академично съдействие, учредено на развиване и просветителни действия.  
„ Много сме разчувствани да донесем EON-XR в България с тази нова XR лаборатория. Вярвам, че това освен ще помогне извънредно на университета, само че и ще повлияе на развиването на целия град и района. Надявам се това партньорство да се прерасне в идващите години и на национално равнище “, показа Дан Леерскар – създател на EON Reality.  
Бургаската XR лаборатория е първата по рода си в България в този мащаб и е фокусирана върху решенията на EON Reality, под формата на EON-XR. Воден от правилото „ Учете, обучавайте, изпълнявайте “, EON-XR съдържа вътрешната поддръжка и архитектура, нужни на огромни организации като университет „ Проф. доктор Асен Златаров “ за бързо и дейно създаване, внедряване и мащабиране на разнообразни XR приложения. Новата и съвременна лаборатория XR е значима стъпка към развиването и одобряването на Бургас като център на бързо разрастващата се ИТ промишленост.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР