Американската компания за споделени пътувания Uber обяви, че от тази

...
Американската компания за споделени пътувания Uber обяви, че от тази
Коментари Харесай

Пробив - такситата в Ню Йорк ще използват приложението на Uber

Американската компания за споделени пътувания Uber разгласи, че от тази пролет и таксиметровите водачи в Ню Йорк ще могат да оферират услугите си посредством приложението на компанията. Това става допустимо, откакто е реализирано съглашение с фирмите за таксиметров програмен продукт Creative Mobile Technologies и Curb.

Договорката ще разреши на Uber да доближи до към 14 хиляди водачи, като казусът с неналичието на нови водачи преследва компанията от началото на пандемията. Цените на такситата през приложението ще бъдат близки до тези на услугата Uber X, а таксиметровите водачи ще получават възнаграждение съгласно стандартите за заплати в сектора в Ню Йорк, които приблизително са по-високи от сумите, които регистрира броячът.
Бъдещето на Uber е в такситата
Компанията съобщи, че възнамерява да включи всяко такси в приложението си до 2025 година, като предходната година добави над 120 хиляди нови таксита към своята платформа. Това е 3% от общата база водачи на компанията. По калкулации на компанията таксиметровият пазар е на обща стойност 120 милиарда $, а такситата са към 20 млн. Това е пет пъти повече от броя на водачите в Uber.

Компанията към този момент е интегрирала към приложението си таксита в Испания, Германия, Австрия, Турция, Южна Корея, Хонконг и Колумбия. Данни на компанията демонстрират, че 35% от потребителите, които са си поръчали такси през Uber по-късно употребяват и други услуги на Uber. " Когато погледнем идващите пет години, просто не виждаме свят, в който такситата и Uber съществуват поотделно. Има прекалено много изгоди и за двете страни ", съобщи пред Reuters вицепрезидентът на компанията Андрю Макдоналд.
Реклама Сътрудничество след години на разногласия
Ключова част от по-ранния стадий на развиване на Uber беше нарушение на естествените таксиметрови услуги. Основателят на компанията и някогашен изпълнителен шеф Травис Каланик беше един от най-големите последователи на концепцията, като това водеше до проблеми изключително в огромните градове като Ню Йорк и Лос Анджелис.

Това е и следващият ход на изпълнителния шеф Дара Хосровшахи, който отдалечава компанията от това, което тя беше по времето на Каланик. В края на 2020 година Uber продаде отдела си за развиване на самостоятелни транспортни средства на стартъпа Aurora, а също по този начин спря действия в Югоизточна Азия, тъй като не съумя да притегли задоволително консуматори. Американската компания продаде бизнеса си в района на локалния съперник Grab и получи 27.5% в основаната в Сингапур компания.
Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Компании
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР