Американската компания за производство на електромобили Тесла ще излезе на

...
Американската компания за производство на електромобили Тесла ще излезе на
Коментари Харесай

Илон Мъск: Тесла ще бъде на печалба през третото и четвъртото тримесечие тази година

Американската компания за произвеждане на електрически автомобили Тесла ще излезе на облага през третото и четвъртото тримесечие тази година и няма да й се наложи да набира средства от вложители, съобщи през днешния ден милиардерът и основен изпълнителен шеф на Тесла Илон Мъск, съобщи Ройтерс.

Изявлението докара до повишаване на акциите на компанията с 3 %.

Тесла се опита този месец да омаловажи спекулациите на Уолстрийт, че ще би трябвало да се върне на финансовите пазари тази година, с цел да набере средства в поддръжка на производството на модела си седан Модел (Model 3), който е възприеман като решителен за дълготрайната облага на компанията.

Автомобилостроителят непрестанно не съумява да реализира обещаните индустриални цели и се бори с неприятен имидж поради злополука на собствен автомобил, ръководен с автопилотна система. Тесла съобщи преди 10 дни, че ще има позитивен паричен поток от третото тримесечие.

Мъск отговори на материал в сп.”Икономист”, в който се цитират оценки, че Тесла ще има потребност от в допълнение финансиране на стойност 2,5-3 милиарда $ тази година.
“Тесла ще бъде на облага и с позитивен паричен поток през третото и четвъртото тримесечие, тъй че явно няма да има потребност да набира средства,” написа в Туитър Мъск.

Компанията още веднъж не реализира задачата си за седмично произвеждане от 2500 автомобила Модел 3 в края на първото тримесечие. Анализаторите и мениджърите на фондове се съмняват в способността на Тесла да поддържа растежа на производството и да доближи 5000 коли Модел 3 седмично след към три месеца.
Модел 3 е първият електрически автомобил, ориентиран към всеобщия пазар, и е значим за напъните на компанията да натрупа доходи, с цел да се разплати с вложителите и да напредне с създаването на други електрически коли.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР