Американската компания за онлайн търговия Amazon съобщи, че открива най-големия

...
Американската компания за онлайн търговия Amazon съобщи, че открива най-големия
Коментари Харесай

Аmazon откри най-големия си кампус в света, който се намира в Индия

Американската компания за онлайн търговия Amazon заяви, че открива най-големия си кампус в света. Той се намира в южната част на Индия в град Хайдарабад. По този метод онлайн търговецът ясно демонстрира проектите си за разширение в азиатската страна, която е един от най-бързо разрастващите се задгранични пазари.

Този ход идва месеци, откакто компанията на Джеф Безос се отхвърли от проекта си да построи втора централа в Ню Йорк, обвинявайки опълчването на локалните водачи. В разследване на това Amazon избра за плана си Арлингтън, Вирджиния.

Тогава американският търговец се насочи към задгранични пазари. В новия кампус в Индия, който се разгръща на 38 445 квадратни метра и коства " стотици милиони долари " ще работят 15 000 чиновници, излиза наяве от изказване на компанията. Amazon има 62 000 чиновници в Индия, а към този момент близо една трета от тях ще са в Хайдерабад.

" Инвестицията за основаване на офис с подобен размер демонстрира, че ние ще продължим да се разрастваме на този пазар ", декларира ръководителят на Amazon за Индия Амит Агаруал. В представителството на американската компания в Хайдерабад ще работят и чиновници от софтуерното поделение.

Индия е последния огромен пазар, в който Amazon влага, само че компанията се сблъска с конкуренцията на локалните търговци. Засега Безос е вложил над 5 милиарда $ в интервенции там, като се стреми да изпревари отдела на Walmart за онлайн търговия Flipkart.

В края на декември предходната година Индия промени разпоредбите за директните задгранични вложения в електронната търговия и това сътвори спомагателни спънки за Amazon и Flipkart.

Amazon стъпи на пазара в Индия през 2004 година в Хайдерабад, само че започва комерсиалната си активност едвам през 2013 година. Оттогава компанията уголемява бизнеса си, като прибавя услуги за видео стрийминг и снабдяване на хранителни артикули.
 Amazon желае 26% от най-големия търговец на дребно в Индия
Amazon желае 26% от най-големия търговец на дребно в Индия

Двете компании водят преговори
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР