Американската компания за копирни машини Xerox Corp. се отказа от

...
Американската компания за копирни машини Xerox Corp. се отказа от
Коментари Харесай

Провали се мегасделката между Xerox и Fujifilm

Американската компания за копирни машини Xerox Corp. се отхвърли от съглашението да бъде добита за 6,1 милиарда $ от японската Fujifilm Holdings Corp., оповестиха международните организации.

Двете компании оповестиха по-рано тази година, че FujiXerox, тяхната взаимна компания от 56 години, ще се слее с Xerox, като Fujifilm ще придобие дял от 50,1 % в новосформираната компания New Fuji Xerox. Сделката беше част от развой на преструктуриране, дружно с други промени, и щеше да спести на фирмите към 1,7 милиарда $ годишно до 2022 година, отбелязва Асошиейтед прес.

Ксерокс разгласи, че договорката се приключва, защото Fujifilm не стартира договаряния за възстановяване на изискванията по договорката.

За последните няколко седмици съветът на шефовете на Xerox неколкократно се обърна към Fujifilm с предложение за незабавни договаряния за възстановяване на изискванията по договорката. Въпреки нашата упоритост Fujifilm не удостовери, че е подготвена да договаря в рационални периоди, се показва в изказване на американската компания.

Против сливането с Fujifilm се оповестиха огромните акционери в Xerox Дарвин Дийкън и Карл Айкан, които дружно имат 13 % от акциите на американската компания. Според тях при сключването на договорката основният изпълнителен шеф Джеф Джейкъбсън е работил в своя изгода, а не в полза на акционерите, отбелязва ТАСС.

През април договорката сред Xerox и японската компания бе краткотрайно блокирана от решение на нюйоркски съд по иск на Дийкън.

В случай на липса на дейно и навреме обединение с Fujifilm съветът на шефовете на Xerox е на мнение, че е в полза на компанията и нейните акционери да се откаже от договорката и да подписа съглашение с Дийкън и Айкан, заяви компанията.

Xerox посочи, че като част от съглашение с Айкан и Дийкън е назначил петима нови членове на съвета на шефовете, както и нов основен изпълнителен шеф - Джон Вайсентин.

Fujifilm разгласи през днешния ден, че ще оспори едностранното решение на Xerox и преглежда всички налични благоприятни условия, в това число законови дейности за претърпени вреди, отбелязва Франс прес.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР