Американската компания за храни и напитки PepsiCo че ще инвестира

...
Американската компания за храни и напитки PepsiCo че ще инвестира
Коментари Харесай

PepsiCo инвестира $100 във фабриката си за производство на храни в Румъния

Американската компания за храни и питиета PepsiCo че ще влага 100 милиона $ във фабриката си за произвеждане на храни в Попещи-Леордени.

Очаква се инвестицията да бъде завършена до 2024 година и се счита, че ще удвои индустриалния потенциал на завода, оповестява още PepsiCo.

Така заводът румънският град, покрай Букурещ, ще има три нови индустриални линии и нов автоматизиран склад.

Заводът на Star Foods в Попещи-Леордени има 380 чиновници и се простира на повърхност от 22 500 кв.м, съгласно уеб страницата на PepsiCo.

PepsiCo навлезе в Румъния през 2004 година и локалния водач в производството на картофен чипс Star Foods. В компанията работят над 1800 души.

Миналата година PepsiCo приключи петгодишен капиталов проект на стойност 40 милиона $ в своята фабрика за безалкохолни питиета Dragomiresti в Южна Румъния, като обнови индустриалните линии и отвори изцяло автоматизиран склад.

" Като център за произвеждане и дистрибуция за пазарите в Централна и Източна Европа, Румъния съставлява главен пазар в Европа ", разяснява основният изпълнителен шеф на PepsiCo Europe Силвиу Поповичи.

" Ще продължим да влагаме в румънския пазар и през идващите пет години ", съобщи старши търговски шеф на PepsiCo Източни Балкани Адриан Лакатус.

По данни на PepsiCo през последните 10 години е компанията вложила непосредствено 320 милиона $ в Румъния.

През август PepsiCo разгласи, че е сключила съглашение за придобиване на 20% дял в румънската компания за изворна вода AQUA Carpatica.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР