Американската компания за биофармацевтични продукти  AbbVie Inc. финализира окончателно сделката

...
Американската компания за биофармацевтични продукти  AbbVie Inc. финализира окончателно сделката
Коментари Харесай

AbbVie финализира сделката за Allergan

Американската компания за биофармацевтични продукти  AbbVie Inc. завърши дефинитивно договорката за придобиване на производителя на ботокс Allergan откакто получи регулаторно утвърждение от всички държавни органи, изисквани от съглашението за придобиване и утвърждение от Ирландския висш съд.

Процесът на придобиване, почнал още предходната година е една от мега покупко-продажбите в световната фарма промишленост на стойност 63 милиарда $.

В началото на месеца сливането получи благословията и на Федералната комисия по търговия на Съединени американски щати, след изчистване на проблеми от конкурентно естество. Двете компании продадоха два продукта на Nestle SA и трансферираха на AstraZeneca Plc правата за медикамент за лекуване на болест на Крон, който сега се създава.

Сделката доста уголемява и диверсифицира базата на приходите на AbbVie и добавя лидерските позиции на компанията в Имунологията и Онкохематологията с няколко артикули, които ще влязат в портфолиото. Allergan дава нови благоприятни условия за напредък в Неврологията с три свои лечебни разработки, както и с позициите си в естетичния бизнес с водещи марки, измежду които Botox® и Juvederm®, излиза наяве от взаимно официално съобщение на фирмите

Това разнообразно пазарно портфолио ще надгради съществуващата платформа за напредък на AbbVie до почти 30 млрд.  $ доходи за 2020 година, като консолидираните доходи с Allergan ще са близо 50 млрд.  $. Сделката също по този начин обезпечава на компанията нараснал капацитет за дълготраен напредък, възходящ дял и вложения в нововъведения във всяка от лечебните категории. Дружеството чака бързо погашение на спомагателния дълг с повишаване на оперативния паричен поток.

Според изискванията на съглашението за договорката акционерите на Allergan ще получат 0,8660 акции на AbbVie и 120,30 щатски $ в брой за всяка акция на Allergan, като общото заплащане е 193,23 $ за акция на Allergan (въз основа на цената на придобиване на елементарните акции на AbbVie от 84,22  $ към 7 май 2020 година ). Обикновените акции на Allergan не се търгуват на Нюйоркската фондова борса все още на привършване на борсовия ден през днешния ден.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР