Американската компания Тесла (Tesla), специализирана в производството на електрически автомобили,

...
Американската компания Тесла (Tesla), специализирана в производството на електрически автомобили,
Коментари Харесай

Tesla представи електрическия си пикап Cybertruck

Американската компания „ Тесла ” (Tesla) , профилирана в производството на електрически коли, п редстави своя нов артикул - пикап Cybertruck с товароносимост 1,5 тона и цена над 40 000 $. Събитието беше излъчено на уеб страницата на производителя.

„ Не наподобява на никой различен “, съобщи създателят на компанията Илон Мъск, представяйки машината с футуристичен дизайн.

NEW VIDEO - Tesla CyberTruck Impressions & First Drive! - RT!
— Marques Brownlee (@MKBHD)

Според него новият пикап ще бъде подобен по функционалност с известния бензинов модел Ford F-150. Според Мъск, новият камион е безусловно непробиваем – за производството на вратите му се употребява същата сплав, каквато и при основаването на галактическите ракети SpaceX.

rear cover being closed. So much cooler than expected!
— Matt Londre (@MattLondre)

Капацитетът на Cybertrack е повече от 1,5 тона, той може да тегли ремарке с тегло до 6,4 тона. При разнообразни равнища на зареждане, вградената батерия ще издържи надлежно 400, 500 и 800 км. Зареждането може да се извърши от електрическата мрежа напрегнато 110/220 волта.

Tesla Cybertruck
— Art7x24 (@art7x24)

Най-евтиният модел на Cybertrack ще се продава за 39 990 $. Мъск беше безапелационен, че камионът, употребявайки електричество, което е по-евтино от другите горива, ще понижи разноските за употреба от приблизително 780 $ на месец за обичайните бензинови модели до към 570 $ на месец.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР