Американската компания SpaceX изстреля ракета Falcon 9 с група от

...
Американската компания SpaceX изстреля ракета Falcon 9 с група от
Коментари Харесай

SpaceX изстреля ракета със спътници Starlink

Американската компания SpaceX изстреля ракета Falcon 9 с група от микроспътници Starlink.

Изстрелването от космодрума в Кейп Канаверал (Флорида) се състоя в 21:03 ч. локално време. Ракетата притежател ще изведе в ниска околоземна орбита 49 микроспътника.

Преди това първата степен на ракетата е употребена в девет изстрелвания. Служителите на SpaceX имат намерение още веднъж да върнат този детайл от Falcon 9 на Земята. След изстрелването се чака той да се спусне гладко на плаваща платформа в Атлантическия океан в автоматизиран режим. Тази технология разрешава на компанията да понижи разноските при поредни изстрелвания.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
SpaceX изстреля ракета притежател Falcon 9 с 60 микросателита S...

Мрежата Starlink е предопределена за обезпечаване на достъп до интернет посредством разполагане на огромен брой галактически апарати с тегло 260 kg. SpaceX пресмята, че изстрелването на общо 11 хиляди спътника и стартирането им в деяние ще коства 10 милиарда $. Компанията твърди, че ще може да обезпечи широколентов интернет със скорост 1 гигабит в секунда, което подхожда на стандарта 5G. Настоящото изстрелване е 36-ото в границите на програмата Starlink, като от май 2019 година SpaceX е изстреляла общо към 2 000 спътника.

Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР