Американската компания SpaceX изпрати трима богати бизнесмени и придружаващ ги

...
Американската компания SpaceX изпрати трима богати бизнесмени и придружаващ ги
Коментари Харесай

SpaceX изпрати трима бизнесмени на Международната космическа станция

Американската компания SpaceX изпрати трима богати предприемачи и съпътстващ ги астронавт към Международната галактическа станция, където ще останат повече от седмица, с което НАСА се причисли към Русия в приемането на посетители на най-скъпата туристическа дестинация в света.

Това е първият частен под наем полет, сбъднат от SpaceX, откакто компанията от две години транспортира астронавтите на НАСА.

След траял повече от 20 часа полет, по-късно през днешния ден на галактическата станция ще дойдат американец, канадец и израелец, които ръководят вложения, недвижими парцели и други компании. Тримата заплатиха по 55 милиона щатски $ за пътуването с ракета и настаняването, както и за всички включени ястия. Те поеха към МКС през вчерашния ден от Кейп Канаверал, Флорида.

Русия приема туристи на галактическата станция, а преди този момент и на оборудването “Мир”, от десетилетия. Миналата есен долетя съветски снимачен екип, последван от японски фешън магнат и неговия помощник.

Най-накрая и НАСА се включи, откакто години наред се противопоставяше на концепцията за гости на борда на МКС.
Билетите им разрешават достъп на всички места като се изключи съветската част от галактическата станция, като за там ще им би трябвало позволение от тримата космонавти. В МКС се намират също трима американци и един немец.

Бившият астронавт на НАСА Майкъл Лопес-Алегрия, придружителят, възнамерява да заобикаля диалози за политика и за войната в Украйна, до момента в който е на галактическата станция.

Частната компания “Аксиом спейс” провежда визитата на МКС дружно с НАСА за тримата си клиенти. Те са Лари Конър от Дейтън, Охайо, който ръководи “Конър груп”, Марк Пати, създател и основен изпълнителен шеф на “Мавeрик корп” в Монреал, Канада и израелецът Ейтан Стибе, някогашен водач на изтребител, създател и съучастник във “Вайтал кепитъл ".

SpaceX и НАСА откровено са им обяснили рисковете от галактическите полети, сподели Лопес-Алегрия, който прекара седем месеца в галактическата станция преди 15 години.

На всеки от посетителите са предоставени опити, които да организира през своите сред девет и 10 дни на МКС, една от аргументите, поради която не обичат да бъдат наричани галактически туристи.

„ Те не са там, с цел да си залепят носа на прозореца “, сподели съоснователят и президент на “Аксиом” Майкъл Суфредини, някогашен управител на галактическата стратегия на НАСА.

Тримата предприемачи са последните, които се възползват от отварянето на космоса за хора с дълбоки джобове. Ракетната компания на Джеф Безос Blue Origin провежда 10-минутни пътувания до ръба на космоса, а Virgin Galactic чака да стартира да изпраща свои клиенти по-късно тази година.

Сегашната задача е вторият под наем полет за SpaceX на Илън Мъск. Миналата година милиардерът и неговите посетители бяха на тридневно орбитално пътешестване.

Компанията “Аксиом” си е сложила за цел идната година да е втората й частна задача до МКС. След това ще последват повече сходни пътувания, а компанията ще добави свои лични стаи към орбиталния комплекс през 2024 година След към пет години компанията възнамерява да отдели пространствата си и, с цел да образува свое оборудване, което ще бъде едно от тези, предопределени да заменят станцията, когато към този момент не се употребява и НАСА се реалокира на Луната.

На прилежаща площадка по време на изстрелването в петък беше новата ракета на НАСА за полет към Луната, а тестови полет е плануван за лятото.

Като подарък за своите седем домакини на МКС, четиримата гости са взели паеля и друга испанска кухня, приготвена от известния готвач Хосе Андрес. През останалото време на станцията ще би трябвало да употребяват замразената храна на НАСА.
Автоматизирана капсула на SpaceX би трябвало да се върне с четиримата галактически гости на 19 април.

Стибе е едвам вторият израелец, полетял в Космоса. Илан Рамон беше първият, само че той почина на борда на совалката “Колумбия” през 2003 година Двамата са били в една и съща ескадрила на изтребители.

Стибе носи копия на възобновени страници от галактическия дневник на сътрудника си, както и ария, композирана от сина на Рамон и картина на страници, падащи от небето, рисувана от щерка му.

“Да бъда част от този неповторим екип за мен е доказателство, че няма непостижима фантазия “, сподели вторият израелец, полетял в Космоса.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР